I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha, kao i duž cijele ulice Opatovina svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Zeppelin craft brewery, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Medvedgrad, Crafter's, međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, a iz Dalmacije stižu šibenski Mihovil te dubrovački DBC.

Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva – Pohjala (Estonija), Dugges i Brekeriet (Švedska), Lobik, Ressel, Reservoir dogs, Barut i Omnivar (Slovenija) te niz vrhunskih britanskih pivovara kao što su: The Kernel, Partizan, Tiny rebel, Fourpure, Vibrant forest, Moor Beers (koji je nositelj prestižne britanske nagrade najboljeg pivara za 2017. godinu).

Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kao i live svirke i DJ nastupi. Pivski zalogajčići na festivalu Pivski zalogajčići na festivalu (Foto: Facebook Potepuh)

Opatovina Beer Fest, koji je sa svojim dosadašnjim izdanjima i izazvanim ogromnim interesom Zagrepčana na mnogo načina sudjelovao u pokretanju trenda širenja Craft pivskog pokreta u Hrvatskoj – i ove će se godine tako potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba.

Sama Opatovina u međuvremenu je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija - ''pivska ulica'', odnosno ''Beer Street'', kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag te druge europske i svjetske metropole. Brojni gosti Opatovina Beer Festa Brojni gosti Opatovina Beer Festa (Foto: Facebook Potepuh)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju