U samome srcu Hrvatske, tek tri ili četiri kilometra od centra Ogulina, na jezeru Sabljaci, ogulinskoj ljetnoj rivijeri i najromantičnijem zimskom šetalištu u čitavome kraju, smjestila se Vila Kosjenka i strpljivo čeka koga će sljedećeg ugostiti, ispričati mu stare priče, ponuditi buđenja uz zamamni pogled i toplinu vatre uz koju su i kratki zimski dani lijepi.

Baš kao i ona malena vila iz Legena grada, i ova je Kosjenka, sa Sabljaka - sitna: u svojih će 60-ak kvadrata udobno ugostiti tek dvoje odraslih ili obitelj. Ali kako ugostiti! Vila Kosjenka ima jednu spavaću sobu i jednu kupaonicu, kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom te uređenu okućnicu za opuštanje, roštiljanje ili samo uživanje u prirodi… ili u jacuzziju.

Prekrasna pozicija uz jezero Sabljaci zadivit će vas pogledom i vizurama u svako doba godine. Jednako je lijepo ljeti kad osvježava i kad je kupača na njegovim obalama više nego ribiča, ujesen, kada se u jezeru ogledaju najljepše zlaćane boje, pokriveno snijegom, kada je najtiše i kada vas moli da i vi malo snizite glas kako biste bolje osluhnuli prirodu ili pak kada se sve buja u tisućama svijetlozelene i najavljuje novi život.

Da, ovo bi vas jezero moglo začarati. Provedite dan na biciklima koji vas čekaju u kući i divite se stoljetnoj goranskoj šumi, Kleku koji je u blizini malo legao da se odmori, kapelskim visinama koje se odavde naslućuju… U Ogulinu posjetite Ivaninu kuću bajki, obiđite Đulin ponor, Šmitovo jezero, zavičajni muzej s alpinističkom zbirkom ili iskoristite boravak u vili kao bazu za podrobnije istraživanje Gorskoga kotara.

Kuća je nova, savršeno udobna i lijepo uređena. Opremljena je svime što bi vam moglo zatrebati tijekom odmora, pa i nekim detaljima bez kojih biste sigurno mogli preživjeti, ali uz dašak luksuza odmorit ćete se još bolje.

Glavna tema interijera su drvo i kamen koji vas u svako trenutku povezuju s prirodom s druge strane zidova, s tradicijom goranskoga kraja i – s onima s kojima ste stigli. Daleko od stresa i gužvi, u ovoj bajkovitoj kućici, dopustite prirodi da vas potpuno obuzme svojim čudesima.

Vilu Kosjenku možete rezervirati na platformi Booking.com po cijeni  od 125 eura po noćenju, a sve detalje ponude možete saznati na ovome linku.

A susretnete li konje na mekim ogulinskim livadama, malo se pritajite, sakrijte i pričekajte da padne mrak. Tada se – tako se ovdje priča od davnina – s oblaka spuštaju vile i jašu čitavu noć. A Kosjenku, nju ćete lako prepoznati jer je – najmanja od svih.

  Kod čarobnog Slunja: Drvena kućica u šumi koja će vas zavesti jednim migom Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 30 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 29 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 28 +26 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 27

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju