Jeste li se ikada pitali kako bi danas izgledala modernizirana verzija vikinškog broda? Kurt Strand dao je odgovor na to pitanje.

Norveški dizajner sa stalnim prebivalištem na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno je predstavio koncept superjahte, koja je duga 161 metar, a koja izgledom podsjeća upravo na vikinška plovila.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Nevjerojatna preciznost! Kako 13,4 metra široku superjahtu "provući" kroz kanal od 14 metara?

Superjahti je nadjenuo ime Norveška. Karakteriziraju je veličanstvena jedra površine 6000 četvornih metara koja bi se mogla razvući pritiskom na jedan gumb u svega šest minuta.

Ova jedra od karbonskih vlakana na jarbolima visokima 96 metara oponašaju izgled moćnih kvadratnih jedra kakvi su se mogli naći na tradicionalnim vikinškim plovilima, a obložena su fleksibilnom solarnom folijom.

Slika nije dostupna Odabrano Ultra2: Superjahta sa sigurnom sobom koja nudi spas od bilo kakvog napada

U jarbolu je skriveno dizalo koje goste superjahte dovodi na sam vrh i pruža mogućnost za uživanje u spektakularnom pogledu.

Norveška bi bila opremljena i svim klasičnim pogodnostima kakve se mogu naći na superjahti – obuhvaćala bi helidrom, bazen, spa-zonu, teretanu, kino-dvoranu, pa čak i mini bolnicu. Mogla bi ugostiti 24 gosta u 12 luksuznih kabina te 40 članova posade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju