Prijenosni hladnjak koji se može napajati uz pomoć sunca novi je hit-gadget za sve ljubitelje boravka na otvorenom. EverFrost obećava da će hrana, pića, pa čak i sladoled biti savršeno ohlađeni cijeli dan na plaži ili u parku bez potrebe za kockicama leda.

EverFrost je proizvod kineske tvrtke Anker koji dolazi u tri veličine – kapaciteta od 33, 43 i 53 litre, a može održavati sadržaj prijenosnog hladnjaka na idealnoj temperaturi od 27 do 42 sata, ovisno o modelu. Štoviše, hladnjak ima podesivi rang hlađenja i/ili smrzavanja namirnica od -20 do +20 Celzijevih stupnjeva.

To je moguće zahvaljujući odvojivoj bateriji od 299 Wh, koja se može napuniti putem klasične zidne električne utičnice i utičnice u automobilu.
Po želji se hladnjak može napajati i pomoću prijenosne solarne ploče.


Prijenosni hladnjak ima kotačiće, što olakšava prenošenje na željenu poziciju, a ima i uvlačnu ručku, koja istovremeno može služiti kao daska za rezanje, što će pomoći u pripremi hrane na otvorenom.

S obzirom na to da vam ne trebaju kockice leda da biste držali hranu i piće na određenoj temperaturi kao kod klasičnih prijenosnih hladnjaka, imate više slobodnog prostora na raspolaganju za pohranjivanje stvari. Proizvođači tvrde da je potrebno svega pola sata da se hrana i piće ohlade na željenu temperaturu, a cijeli postupak moguće je nadzirati uz pomoć mobilne aplikacije.

Prijenosni hladnjak predstavljen je preko kampanje na Kickstarterupreko koje se trenutačno može rezervirati po 35 posto manjoj cijeni od predviđene maloprodajne, a koja će iznositi između 799 i 1128 dolara, ovisno o željenom modelu i dodatnoj opremi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju