Atena, glavni grad Grčke, poznata je kao kolijevka zapadne civilizacije i kao mjesto na kojem je rođena demokracija. Atena je živući muzej kojeg simboliziraju umjetnička djela i arhitektura posebne vrijednosti zbog kojih je grad danas jedan od najposjećenijih u Europi. Zašto ne bi već sad planirali svoje ljetno putovanje u jednu od najljepših država Mediterana? Za vas smo pronašli povoljne povratne aviokarte iz Zagreba, a na vama je samo da osigurate nekoliko slobodnih dana za istraživanje Atene i okolice.

Do Atene u srpnju iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

12. 7. 2021. – 21. 7. 2021. – 1.058 kn
17. 7. 2021. – 31. 7. 2021. – 892 kn
19. 7. 2021. – 26. 7. 2021. – 1.187 kn
24. 7. 2021. – 31. 7. 2021. – 1.066 kn


Vožnja do Atene iz Zagreba traje nešto manje od dva sata, a vozite se kompanijom Aegean Airlines. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Aegean Airlines avio kompanije

Kod avioprijevoznika Aegean Airlines u navedenu cijenu uključen je jedna torba do 8 kilograma (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 56 x 45 x 25 cm kojeg sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija o prtljazi potražite na linku. Na poveznici provjerite sve važne informacije vezane uz putovanja, otkazivanja i refundacije kod spomenute avio kompanije.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Grčkoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Ako ne znate gdje krenuti s planiranjem svojeg putovanja, istražite naš članak o Anarhističkom utočištu Atene: kvartu s Dnevnika. Ako u Grčkoj ostajete više tjedana, svakako razmislite o odlasku na Krf - jedan od najljepših grčih otoka.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju