Većina nas kada razmišlja o dalekim putovanjima gleda malo "predaleko", jer izgleda da obično bacimo oko na Tajland ili putovanje preko Bare. Ali puno bliže Hrvatskoj nalaze se predivne destinacije za koje uvijek možete pronaći povoljne letove. Pa vas zato danas pitamo: "Zašto ne Jordan?"

Ova predivna zemlja Bliskog istoka, unatoč politički nestabilnim okruženjem, je politički neutralna i uvijek je predana suradnji sa svim stranama, a da ne ulazi duboko u probleme Bliskog istoka. Osim toga, jordanska vlada veliku pozornost pridaje stanju u zemlji kako bi održala status sigurne turističke destinacije.

Petra, Jerash i njegove drevne rimske ruševine, baština Beduina u Wadi Rumu, dvorci križara i prekrasan pogled na Mrtvo more. Jednostavno, u Jordanu je teško odabrati od velike ponude. Svakako posjetite Petru - Jordanovo "podcijenjeno" blago, divno remek djelo uklesano u planinu u južnom Jordanu.

Od Zagreba do Ammana povoljno možete u sljedećem terminu:

20.11. – 27.11. 2021 = 756 kn

Let do glavnog grada Jordana - Ammana iz Zagreba obično traje iznadprosjećno dugo - oko 21 sata s presjedanjem i čekanjem na let u jednoj od europskih destinacija. No, ako vam je bitna cijena, a ne udobnost, ovo je ponuda za vas. Letite kompanijom Ryan Air, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Jorganu. Imajte na umu da je ovo let s presjedanjem, te postoje šanse da ćete morati pratiti i restrikcije i država u kojima presjedate. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju