Rab jedan je od najljepših otoka na Jadranu. To je skriveni dragulj, udaljen svega 3 i pol sata vožnje od Zagreba. Otok se nalazi u sjevernom dijelu Jadrana, a poznat je po pješčanim plažama, kristalno čistom moru i slikovitom krajoliku.

Otok je popularno mjesto za odmor, i to s dobrim razlogom. Ljepota Raba vidljiva je odmah od trenutka kada stignete. Otok je dom različitih krajolika i terena, od brežuljaka i bujnih šuma do surovih litica i strmih uzvisina. Njegova prirodna ljepota je zaista jedinstvena, sa svjetlucavim tirkiznim morem koje se proteže dokle pogled seže.

Tražite li proljetnu destinaciju za odmor, Rab bi magao biti dobar odabir. Posjetite li portal Crno jaje pronaći ćete ponudu koja vas vodi u Valamar Padova Hotel na Rabu koji će vas zadiviti svojim suvremenim dizajnom, sadržajima za opuštanje i pogledom na sam grad. U cijeni već od 240 eura je uključen boravak za dvije osobe i dva noćenja te bogat buffet doručak i večera s uključenim bezalkoholnim negaziranim pićima iz šankomata tijekom obroka. Dodatna pogodnost za sve posjetitelje je i besplatno korištenje unutarnjeg i vanjskog bazena te fitness centra.

Za one željne aktivnog odmora, Rab nudi zaista mnogo. Otok se može pohvaliti širokim spektrom zabave na otvorenom, poput vožnje bicikla, planinarenja i plivanja. Ovdje ćete naići na brojne biciklističke i pješačke staze kroz šume i brda s kojih se pruža prekrasan pogled na prirodne ljepote otoka.

Akvatorij oko Raba također je savršen za kupanje, ronjenje i jedrenje, ako ovaj otok posjećujete unutar ljetne sezone kad je temperatura mora prihvatljiva za kupanje. Neke od najpopularnijih plaža na otoku su Rajska plaža, Ciganka i plaža Lopar. Oni koji su bili, znaju o čemu pričamo.

Osim prirodnih ljepota, otok ima i bogatu kulturnu povijest. Grad Rab je dom brojnih antičkih znamenitosti i spomenika, a najvažnije atrakcije grada su katedrala sv. Marije i gradske zidine. Rab također ima bogatu kulinarsku baštinu, s brojnim lokalnim restoranima koji poslužuju tradicionalna jela pripremljena od svježih, lokalnih namirnica.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju