PAJ uređaj za praćenje pametna je stvarčica koja služi kao odašiljač i  praktičan gadget za lociranje automobila, čamaca, motora, šatora, ruksaka i raznih drugih stvari - pa čak i ljudi (što primjerice može biti korisno u planinama). PAJ je veličine mobitela (22,1 x 16,1 x 4,7 cm; 140 g) i nije mimoza: dizajn je robustan i otporan je na kišu. Zahvaljujući solidnoj bateriji može izdržati 60 dana u stand-by modu.

Iako se PAJ reklamira i kao uređaj za praćenje bicikala, u takvoj se ulozi nije pokazao blistavim jer je jednostavno prevelik. 

Osim što pomaže da u svakom trenutku možete locirati ono do čega vam je stalo, PAJ ima ugrađeni alarm koji će se oglasiti u nekoliko slučajeva: ako se pritisne SOS tipka, kada je baterija prazna ili ako je brzina kretanja prevelika. Svi se alarmi mogu jednostavno postaviti pomoću besplatne aplikacije. PAJ marljivo pamti i sprema tragove tijekom cijele godine, ako vam zatrebaju u bilo kojem trenutku.

PAJ dolazi s integriranom M2M SIM karticom, a prije uporabe uređaj je potrebno online registrirati. Prema popisu proizvođača uređaj radi u Hrvatskoj, ali ne i u svim zemljama svijeta, pa ako ga odlučite koristiti na putu, prethodno provjerite u kojim je dijelovima svijeta podržan. Također, nije dovoljno samo kupiti uređaj, nego se treba i pretplatiti, pa vodite računa i o dodatnim troškovima.

Prijenosna bežična mikrovalna pećnica idealna za kampiranje na izoliranim mjestima Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 2 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 1 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 3 +0 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju