Na spomen grčkih otoka, vaš um vjerojatno odlutata do bijelih kuća s plavim kupolama na liticama Santorinija uz more, ili možda bezbrižnih vibracija nekog od partija u elegantnim klubovima na plaži Mykonos. No, Grčka daleko nadilazi svoja dva najpoznatija otoka.

Zapravo, zemlja ima više od šest tisuća otoka, od kojih je samo 227 naseljeno, a nudi brojne mogućnosti za nezaboravan mediteranski, egejski ili jonski bijeg. Istražite Kretu, jedan od najcjenjenijih i najzanimljivijih grčkih otoka. Lako dostupan i jednostavno zapanjujući, Kreta je najveći grčki otok, a posjetiteljima nudi pregršt atrakcija. Zapanjujući zalasci sunca, izvrsno vino, tradicionalna grčka jela, prekrasne plaže, zanimljive ruševine, brojne hiking staze...

Od Zagreba do Krete možete u sljedećim terminima:

10. 10. – 17. 10. 2021 = 547 kn
3. 10. – 10. 10. 2021 = 667 kn
4.10. – 8. 10. 2021 = 727 kn
17.10. – 24. 10. 2021 = 600 kn

Putovanje avionom do Krete iz Zagreba obično traje oko 6 sati, zbog presjedanja u jednoj od europskih destinacija, ali naravno da se može i odužiti, ovisno o terminima letova. Letite kompanijom Ryan Air, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Grčkoj. Imajte na umu da je ovo let s presjedanjem, te postoje šanse da ćete morati pratiti i restrikcije i država u kojima presjedate. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju