Kristof Crolla i Julien Klisz iz japanskog arhitektonskog studija Laboratory for Explorative Architecture & Design (LEAD) osmislili su konceptualni dizajn za opuštajuću oazu koja savršeno odgovara sjevernom planinskom području idiličnog Hokkaida.

Slika nije dostupna Putovanja Kuća u obliku pernate zmije koja je postala veliki hit na Airbnb-u

Uzimajući u obzir dramatično prirodno okruženje i ekološke principe dizajnirali su eksperimentalnu građevinu po imenu YEZO. Cjelokupni dizajn YEZO-a spoj je estetike i algoritma koji je studio optimizirao za izradu iz jednog kalupa s ciljem smanjivanja troškova proizvodnje i skraćivanja vremena isporuke materijala.

YEZO karakterizira fluidan i elegantan prostor s jedinstvenim zakrivljenim krovom i donjom drvenom konstrukcijom koja se sastoji od održivih GluLam greda obješenih na središnji betonski dimnjak te obloženih lokalno dobavljenim crnim škriljevcem.

Slika nije dostupna Putovanja Idealno za Mediteran: Kuća od školjaka koje možda služe kao sefovi

Ne samo da oblik krova stvara prostranu unutrašnjost i odgovarajuće mjesto za središnji dimnjak, već i zahtijeva manju količinu tradicionalnog materijala za njegovu izradu. Povrh svega, sam izgled ove privatne kuće napravljene za anonimnog klijenta savršeno se uklapa u okoliš najsjevernijeg japanskog otoka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju