Quetzalcoatlovo gnijezdo veliki je hit na internetskoj platformi Airbnb za najam smještaja. Riječ je o imanju koji se prostire na 40 hektara u Naucalpan de Juárezu kod Mexico Cityja, a ima oblik pernatog zmijolikog božanstva iz antičke srednjoameričke kulture.

Slika nije dostupna Putovanja "Kućica u stablu": (Ne)stvarno mjesto za nezaboravan odmor kao iz bajki

Imanje je dobilo ime prema aztečkom bogu zmija Quetzalcoatlu, a izgrađeno je oko šest metara duboke prirodne špilje. Za zapanjujući izgled koji se organski uklapa u okoliš, a koji uključuje glavu i rep zmije, zaslužan je proslavljeni meksički arhitekt Javier Senosiain.

Quetzalcoatlovo gnijezdo obuhvaća pet spavaćih soba za maksimalan smještaj deset osoba. Sobe nisu odvojene vratima već dugačkim tunelima koje vijugaju uz prekrasnu zelenu oazu. Na raspolaganju vam je i dobro opremljena kuhinja s blagovaonicom te dvije kupaonice.

Imanje se nalazi u sklopu botaničkog vrta koji predstavlja savršenu kulisu za šetnju, odmor i meditaciju.

Eko-etno kuća u Humcu na Hvaru - 13 Putovanja Skriveni biser Hvara: Pastirska, ali luksuzna kuća u Humcu za totalni odmor u prirodi

Iznajmljuje se po cijeni od oko 2600 kuna na noć. Ili je to barem cijena za sretnike koji uspiju pronaći slobodan termin i rezervirati ovaj nesvakidašnji smještaj.

Dio onoga što nudi Quetzalcoatlovo gnijezdo, otkrijte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju