Prosinac je tradicionalno mjesec darivanja, a ove godine više nego ikad porasla je savjest o poklonima koji su originalni, pričaju neku svoju posebnu priču, a u idealnom scenariju su hrvatskog porijekla. Upravo jedan takav krije se pod nazivom Old Pilot's Art Edition. Vjerujemo kako mnogi već znaju inspirativnu priču koja se krije iza fantastičnog svjetskog uspjeha malog hrvatskog brenda, čiji je prvi i najuspješniji proizvod, London Dry Gin, prošle godine apsolutno pomeo konkurenciju na najprestižnijem svjetskom natjecanju IWSC, okrunivši se titulom “najboljeg London Dry Gina na svijetu”. Veliki entuzijazam i želja da uzmu stvar u svoje ruke te pritom stvore nešto jedinstveno, unikatno i domaće, dovela je dvojicu dugogodišnjih prijatelja i kolega pilota Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolaca do toga da u svojoj maloj hi-tech destileriji u jednom zagrebačkom kvartu stvore svjetski poznati brend gina, kojeg proizvode isključivo od najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka, s posebnim fokusom na proces proizvodnje.

U međuvremenu su se preselili u novu destileriju, s tri puta većim kapacitetima za proizvodnju, osmislili i proizveli još jedan vrhunski proizvod - Old Pilot’s Gin – Barrel Aged Gin, odnosno gin dobiven odležavanjem u nekoliko hrastovih bačvi različitih vrsta drveta, a odnedavno imaju jedan divan blagdanski novitet, koji će oduševiti sve ginoljupce, ali i one koji vole pokloniti nešto uistinu originalno. Old Pilot's Art Edition nastao je u suradnji sa svestranom hrvatskom umjetnicom Marinom Mesar, poznatijom pod umjetničkim imenom OKO, a idealan je izbor za originalan božićni ili rođendanski poklon. Misteriozna umjetnica OKO, čiji su radovi krasili razne galerije i muzeje diljem svijeta - u Francuskoj, Brazilu, u glasovitoj njujorškoj galeriji e-flux te londonskom Victoria and Albert Museumu, zaslužna je za pomalo tajanstven izgled Old Pilot's limitirane kolekcije.

Za izgled etikete koje privlači energijom odabrala je duboku nijanse crvene boje, evocirajući blagdansko raspoloženje, te ju upotpunila OKO ilustriranim likovima. U istom tonu crvene boje je i prepoznatljiv Old Pilot's čep, čija posebnost leži u vosku koji se koristi pri zatvaranju boce. „Kad sam razmišljala o kolaboraciji s Old pilots Ginom, odlučila sam spojiti nekoliko osobnih elemenata u nešto sto je stvorilo toliko neponovljivih priča u mome životu i zapravo definiralo neke od bitnih trenutaka na ovom putovanju života. Gin koji mi je eto, oduvijek drag, tako da mi je omogućio da zaokružim jednu vrlo osobnu priču”. – izjavila je OKO, objasnivši pritom simboliku ptica: “Zadnjih 15 godina jedan od glavnih motiva svih mojih radova su čovjekolike životinje, koje nam kroz svoju naraciju donose poruke osnaživanja i malih skrivenih poruka , kao i basne uz koje smo svi odrasli. Simbolika ptica me fascinira oduvijek, ne samo njihova fizička sloboda da kruže nebom i promatraju svijet iz nekih viših sfera, već simbolizam koji se proteze kroz različite religije i vjerovanja. Simbol besmrtnosti i kao nosioci duša s jednog svijeta na drugi. Djeluju toliko krhko a opet toliko bezvremenski”.

Ova ekskluzivna Old Pilot’s boca gina dio je limitiranog božićnog paketa, zajedno s posebnom serijom jiggera (dozera za piće), na kojem se nalazi logo OPG-a, dvije dizajnerske kristalne čaše, iz kojih će uživanje u ovom piću biti još slađe, a sve dolazi u divnoj ekološkoj kutiji, ukrašenom nezaboravnom grafikom s motivima prepoznatljivih OKO likova. Ono što ovaj Art Edition poklon paket čini još zanimljivijim jest činjenica da je svaka boca iz kolekcije te svaki paket u kojem se ista nalazi, ručno numeriran, jedinstven i neponovljiv, a ako uz sve ovo nadodamo suradnju s priznatom hrvatskom umjetnicom svjetskog glasa, radi se o doista pravom kolekcionarskom primjerku.

Svoj unikatni primjerak nabavite na službenoj web stranici ili kod njihovog distributera LU-MA ekskluziv doo (Ilirska 18, Zagreb), no svakako požurite, jer dolazi u limitiranoj seriji od 300 poklon paketa, koliko ih je proizvedeno.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju