Samo sat i pol od Zagreba, u podnožju Učke, smjestila se Opatija, hrvatska kolijevka turizma. Ovaj biser Mediterana jedno je od najomiljenijih jadranskih ljetovališta. Blaga mediteranska klima s velikim brojem sunčanih sati godi tijelu i duhu, pozivajući na dolazak i izvan glavne sezone jer Opatija je mjesto u kojem i proljeće i rana jesen pružaju mnoge užitke.

Stres je postao dio svakodnevice i uvukao se sve pore naših života. Potrebno je izdvojiti malo vremena kako bismo se revitalizirali i krenuli puni energije u nove radne pobjede. Prema Nacionalnom Wellness Institutu (SAD), definicija wellnessa je “aktivan proces kroz koji ljudi postaju odgovorni i spremni donositi odluke i provoditi aktivnosti usmjerene na uspješno postojanje.” Ako ste i bili u nedoumici, ovo je idealno vrijeme za vaš jesenski wellness u Opatiji i tako opustite svoje tijelo i um.

Zahvaljujući dugoj tradiciji i iskustvu u pružanju turističkih usluga, Opatija uživa ugled pouzdane i kvalitetne destinacije. Grand Hotel Adriatic dio je te tradicije i ujedno je najveći hotel u Opatiji.
Oduševit će vas svojim novouređenim spa i wellness centrom, a ono što ga čini posebnim je spektakularan pogled na Kvarnerski zaljev i kvarnerske otoke, te je jedini Spa centar s takvim pogledom u Opatiji!

Iskoristite to vrijeme za šetnju opatijskim lungomarem, pofotkajte skulpturu Djevojke s galebom koja je s godinama postala simbol Opatije ili sjednite u jedan od kafića smještenih uz samo more. Naravno, Villa Angiolina s istoimenim parkom je nezaobilazna atrakcija koja je odigrala veliku ulogu u hrvatskom turizmu i, skladno tomu, danas je u njoj smješten Hrvatski muzej turizma. Tu su i ostale atrakcije poput hrvatske ulice slavnih na Slatini, Crkva sv. Jakova, opatijska luka poznatija pod nazivom portić, Umjetnički paviljon Juraj Šporer i mnoge druge.

Vjerujemo da će vas i gastronomska ponuda Opatije oduševiti znajući da redovito održavaju mnogobrojni gastronomski festivali. Lokalni restorani i konobe nude tradicionalna jela koristeći svježe autohtone namirnice. Ugostiteljski objekti koji su najbolje spojili esenciju mediteranske prehrane i specifičnih lokalnih namirnica nose oznaku kvalitete „Kvarner Gourmet“. Svakako kušajte tradicionalnu fritaju, kvarnerski škamp ili tortu Kameliju.

Posjetite Opatiju i uživajte u dobro zasluženom odmoru uz čak dva noćenja u Hotelu Adriatic s uslugom polupansiona i to već od 1429 kn za dvije osobe. Ovo je ponuda koja se ne propušta!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju