Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje izvještaj o prijateljskim zemljama za putovanja. Ove godine izvještaj zadire u kvalitete zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uvjeti, sigurnost, infrastruktura i prirodni resursi.

S obzirom na te parametre, World Economic Forum rangirao je 136 svjetskih zemalja, a drugi put zaredom Španjolska je zasjala na prvom mjestu. Ova europska zemlja prestižnu je titulu dobila zahvaljujući kombinaciji kulturnih i prirodnih kvaliteta, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture.

Španjolska je najviše "profitirala“ od turista koji su odlučili zaobići putovanja na Bliskom istoku i određene dijelove Zapadne Europe zbog sigurnosnih briga.

Nakon Španjolske najboljom zemljom za odmor World Economic Forum proglasio je Francusku, Njemačku, Japan i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Na šestom mjestu ljestvice našle su se Sjedinjene Američke Države, a sedmo mjesto rezervirano je za Australiju. Top 10 završava Italija, Kanada i Švicarska.

Top 10 najboljih zemalja za putovanje u 2017:

1. Španjolska
2. Francuska
3. Njemačka
4. Japan
5. Ujedinjeno kraljevstvo
6. SAD
7. Australija
8. Italija
9. Kanada
10. Švicarska

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju