Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje izvještaj o prijateljskim zemljama za putovanja. Ove godine izvještaj zadire u kvalitete zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uvjeti, sigurnost, infrastruktura i prirodni resursi.

S obzirom na te parametre, World Economic Forum rangirao je 136 svjetskih zemalja, a drugi put zaredom Španjolska je zasjala na prvom mjestu. Ova europska zemlja prestižnu je titulu dobila zahvaljujući kombinaciji kulturnih i prirodnih kvaliteta, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture.

Španjolska je najviše "profitirala“ od turista koji su odlučili zaobići putovanja na Bliskom istoku i određene dijelove Zapadne Europe zbog sigurnosnih briga.

Nakon Španjolske najboljom zemljom za odmor World Economic Forum proglasio je Francusku, Njemačku, Japan i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Na šestom mjestu ljestvice našle su se Sjedinjene Američke Države, a sedmo mjesto rezervirano je za Australiju. Top 10 završava Italija, Kanada i Švicarska.

Top 10 najboljih zemalja za putovanje u 2017:

1. Španjolska
2. Francuska
3. Njemačka
4. Japan
5. Ujedinjeno kraljevstvo
6. SAD
7. Australija
8. Italija
9. Kanada
10. Švicarska

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju