SAD, Kuba, Kambodža, Tajland, Malezija, Dubai, Indija... Riana Petanjek je jedna teško zaustavljiva žena. Evo nekoliko pitanja na koje će vam ovoga petka u 19 sati ponuditi svoje odgovore, kako u knjizi, tako i na ovom putopisnom predavanju:

Koje izazove donosi Route 66 za curu koja je prelazi sama na motoru?


Kako je plavokosoj bjelkinji živjeti u Indiji, koji hramovi i mjesta se ne propuštaju (a nećete ih pronaći u tipičnim turističkim vodičima), kakve običaje štuju u domovima kad vas puste u njih?

Što možete očekivati ako sami otkrivate Kambodžu mjesec dana?


Koji su otoci najzanimljiviji u Tajlandu, zašto je na jednom od njih Rianu ugrizao majmun i zašto je Bangkok toliko poseban?

Što nudi Kuba od najzapadnije do najistočnije točke i kakva je danas zapravo?


Zašto ljudi rade veliku grešku kad posjet SAD-u svedu samo na velike gradove?

Riana je diplomirala novinarstvo, bavi se dizajnom, a putopise piše već nekoliko godina. "Svaka zemlja u kojoj sam dosad bila, u nekima čak i živjela i radila, imala je svojih dobrih i loših strana", kaže Riana. Dodaje kako postoje zemlje u koje bi se uvijek iznova vraćala, no postoje i one koje joj je bilo dovoljno posjetiti samo jednom. Krajem siječnja Riana se tako vratila u SAD, točnije u San Fancisco gdje je ponovo upisala fakultet, ovoga puta film i produkciju.

Za donaciju od 100 kuna prisutni će moći dobiti knjigu Slane banane a u nju, tko želi, i Rianin potpis! Vidimo se u Booksi 12.06.2015 u 19:00..

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju