Prezentacija knjige zapravo će biti priča - ilustrirana s puno fotografija - o putovanju autora s njegovom partnericom Nikolinom kroz Grčku, Tursku, Iran, Afganistan, Uzbekistan i Egipat u potrazi za današnjim tragovima Aleksandra Velikog.

Jedan od najslavnijih svjetskih osvajača na tom je prostoru prije 23 stoljeća uspostavio najveći imperij starog svijeta, koji je spojio civilizacije dotad gotovo nepoznate jedne drugima.


O tome što je nakon toliko vremena ostalo iza njega - a kako autor tcrdi, ostalo je jako puno - govori njegova knjiga. No, više nego povijest, knjiga opisuje manje slavnu sadašnjost toga prostora, ratove, probleme, terorizam...

Ipak, središnja tema knjige Za Aleksandrom Velikim u srce Azije obični su ljudi, oni koji ne pamti velika Povijest, a koje je Jasen Boko susretao na svakom koraku, i koji su mu bitno obilježili i ovo putovanje.


Nova knjiga Jasena Boke bit će promovirana u splitskoj kavani Bajamonti u petak, 28. studenog u 20 sati. Tekstove iz knjige čitat će glumac Vicko Bilandžić. Navratite, jer i u vama se krije putnik...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju