Vodice
, poznatog po stoljetnoj maslinarskoj tradiciji. Ulje je monosortno, autohtone sorte oblica. Boutique ulja su ulja malih, starih, pomno kontroliranih maslinika, i limitirane količine. Ekstra djevičansko maslinovo ulje ovog maslinika godinama je dobivalo nagrade za kvalitetu u hrvatskim okvirima. 2016. godine ulje se proizvodi na novi, moderan način prerade. 2017. dobiva zasluženi rebranding i izlazi iz granica Hrvatske: novo ime postaje NU (HR. gle, vidi!); kratko i pamtljivo, česta je uzrečica vrijednih ljudi iz dalmatinske zagore, a i u drugim jezicima ima zanimljivo značenje (FRANC. golo: ulje bez dodataka, čista esencija masline; ENG. NU (slang) = new: novo ruho ulja).

NU ulje - 7 NU ulje - 7 (Foto: PR)


NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje je 2017. godine na sajmu Olive Japan dobilo srebrnu medalju, što ga pozicionira među najboljih 400 svjetskih ulja. 2018. godine ponovo sudjeluje na istom natjecanju te se očekuju još bolji rezultati. Naime, u ovogodišnjem ulju panelisti osim okusa zelenog ploda masline, prepoznaju i tonove jabuke i artičoka, a pikantnost, voćnost i gorčina su ujednačene i vrlo harmonične.


Dalmatinska ulja


Dalmatinsko maslinovo ulje jedinstveno je i neponovljivo upravo radi područja s kojeg dolazi. Svako tlo i sorta daju svoje specifičnosti maslinovom ulju, a posebno ono koje dolazi iz srca Dalmacije. Najvažnije karakteristike ulja su od koje sorte maslina potječe, podneblje u kojem rastu masline, metode uzgoja, pravovremena berba, proces obrade ploda te metoda čuvanja dobivenog maslinovog ulja. Može se slobodno reći da Dalmatinci ispunjavaju sve navedene faktore upravo zbog duboko ukorijenjene tradicije uzgoja maslina i proizvodnje maslinovog ulja.

NU ulje - 5 NU ulje - 5 (Foto: PR)


Ono što Dalmatince najviše ljuti jest činjenica da su njihova ulja bila godinama nepravedno zapostavljena u odnosu na istarska. Brendiranje dalmatinskog maslinovog ulja i zaštita njegovog podrijetla definitivno bi trebala ići koju stepenicu više. Kako je jedan novinar napisao; bez tržišta, a iznimne kvalitete, maslinova ulja iz Dalmacije sve više podsjećaju na mladu djevojku iz legendi: “lijepu a siromašnu…“.


Dodatne informacije o lokaciji


Martina Radovčić i Marko Murtić otkrili su čarobnu regiju, autentičnu skrivenu dolinu Vrstovice u srednjoj Dalmaciji. Ovo povijesno područje odiše čistom prirodom. Nezaboravna ljeta provedena u Dalmaciji potaknula su ih da krenu na novo putovanje. Oduševljeni predivnom regijom, nisu se ustručavali poduzeti ovaj novi pothvat.

NU ulje - 2 NU ulje - 2 (Foto: PR)


NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje nastalo je nadahnuto divljenju samoj prirodi te poštivanjem prema Dalmaciji, regiji s duboko ukorijenjenom tradicijom uzgoja maslina i proizvodnje maslinovog ulja. Stari kameni zidovi oko maslina, savršena su oaza za meditaciju. Masline koje se uzgajaju u ovoj atmosferi, donose jedinstven okus ulju. Okus i miris NU ulja donose dašak starog mediteranskog maslinika. Proces uzgoja maslina pažljivo se provodi poštujući lokalne okolišne uvjete. Sazrijevanje maslina pomno se prati kako bi se odabrao pravi trenutak da se ona ubere.


Jedna po jedna ručno ubrana maslina, stavlja se u mlin i u večernjim satima hladno preše. Rezultat je veličanstvena zeleno – zlatna, plemenita tekućina koja se zove NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje.


Vrste pakiranja s cijenama


Vrlo zanimljiv dio NU priče je sama estetika pakiranja. U dizajnu weba i pakiranja sudjelovao je i cijenjeni hrvatski umjetnik Tomislav Buntak. Pakiranje dolazi u malim bočicama starih apoteka da što duže nakon otvaranja zadrži okus i svježi miris i okus.


Postoje tri vrste pakiranja:


Osnovno pakiranje je bočica od 250 ml, a cijena joj je 12 eura ili 89 kuna.
Luksuzno poklon pakiranje nudi se u kutiji koja sadrži dvije bočice od 250 ml po cijeni od 29 eura ili 216 kuna.

NU ulje - 6 NU ulje - 6 (Foto: PR)


Restaurantsko pakiranje od 50 ml cijeni se 3 eura ili 23 kn. Pakiranje se kupuje u kutijama od 48 kom. Uz kutiju se dobijaju: drveni stalak na kojoj se ulje služi na stolovima u restoranima, dropstop, brošuru sa svim informacijama te umetak s cijenom za menu restauranta.


Lokacije na kojima se NU ulje može kupiti


NU Boutique ekstra djevičansko maslinovo ulje može se pronaći u Duty Free shopovima u zračnim lukama Splita i Dubrovnika.


U restaurantsku ponudu ušli smo suradnjom s renomiranim zagrebačkim restoranom „Lari i Penati“. Trenutno smo u pregovorima smo za plasman NU Boutique ulja u još 5 odabranih vrhunskih restauranta u Dalmaciji i Zagrebu.


NU ulje možete naručiti i putem weba www.nuoliveoil.com.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju