Pašteta od tune jednostavan je i ukusan namaz koji se može staviti na kruh ili krekere, dodavati kuhanoj tjestenini, sljubiti s povrćem i zamotati u tortilju ili zeleno lisnato povrće…

Ukratko, omogućava mnogobrojna kombiniranja, a jamči punoću okusa.

Želite li oplementi klasični recept za paštetu od tune novim namirnicama koje obiluju bjelančevinama, avokado se nameće kao idealno rješenje.

Ova tropska voćka odličan je izvor proteina, a kada je zrela postaje lako maziva te je savršena za pripremu namaza.

Sastojci za paštetu od tune s avokadom:
200 grama tune iz konzerve
½ zrelog avokada
50 grama sitno nasjeckane mrkve
50 grama sitno nasjeckane stapke celera
1 žlica Dijon senfa
1 žlica limunova soka
1 čajna žličica luka u prahu
½ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Avokado je idalno voće za izradu namaza (Foto: Getty Images)


Priprema:
1. Ocijedite tekućinu iz konzerve tune. Čistu tunu pomiješajte s avokadom i sastojke zdrobite vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. U smjesu dodajte ostatak namirnica i začina. Sve dobro promiješajte, provjerite okus i prilagodite začine ovisno o vlastitim preferencijama.

Umjesto začina u prahu možete upotrijebiti i pravi češnjak te luk.

3. Paštetu poslužite uz tost, čips, na tortiljama ili uz prilog po želji. Dobar tek!