Restoran Apetit koji je godinama ponosno nosio titulu jednog od najboljih u Hrvatskoj pa nakratko utihnuo i povukao se s gastronomske karte gurmana, ima novog vlasnika i chefa, vrsnog Marina Rendića.  

Sudeći po vještini novog chef-patrona kultno fine-dining odredište u Jurjevskoj ulici bi moglo zadobiti povjerenje hedonista i ponovno steći slavu. Poznat po ulogama Masterchefa i Grill Bossa u popularnim kulinarskim emisijama, Marin je svoje iskustvo usavršavao u kuhinjama vrhunskih svjetskih restorana poput kultne Nome u Kopenhagenu i Arzaka u San Sebastianu.

Iznimne kulinarske vještine, dobro razrađene ideje i moderne tehnike pripreme hrane formula su zahvaljujući kojoj Marinovi tanjuri otkrivaju posve drugačiju priču. Gostima se nudi svestranost moderne kuhinje koja seže sve do primjene vještina molekularne gastronomije, ali zadržava se i poštovanje prema tradiciji.

> Čuda se događaju: Od siromašnog sina albanskog imigranta do najboljeg šefa na svijetu

Bruskete s burattom, salata od rakovice, toskanska juha od rajčice, janjeći rack, teleći entrecote punjen aromatičnim biljem i krema od divlje rukole samo su neke od delicija koje se od danas mogu kušati u Apetitu. Velika se pozornost pridaje i odabiru vina, a na karti se nalaze ključne etikete hrvatske scene, poput primjerice Coronice, Meneghettija, Roxanicha, St. Hillsa, Koraka, Tomca, Bolfana, Krauthakera, Josića i drugih.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju