U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura


Restoran Apetit koji je godinama ponosno nosio titulu jednog od najboljih u Hrvatskoj pa nakratko utihnuo i povukao se s gastronomske karte gurmana, ima novog vlasnika i chefa, vrsnog Marina Rendića.  

Sudeći po vještini novog chef-patrona kultno fine-dining odredište u Jurjevskoj ulici bi moglo zadobiti povjerenje hedonista i ponovno steći slavu. Poznat po ulogama Masterchefa i Grill Bossa u popularnim kulinarskim emisijama, Marin je svoje iskustvo usavršavao u kuhinjama vrhunskih svjetskih restorana poput kultne Nome u Kopenhagenu i Arzaka u San Sebastianu.

Iznimne kulinarske vještine, dobro razrađene ideje i moderne tehnike pripreme hrane formula su zahvaljujući kojoj Marinovi tanjuri otkrivaju posve drugačiju priču. Gostima se nudi svestranost moderne kuhinje koja seže sve do primjene vještina molekularne gastronomije, ali zadržava se i poštovanje prema tradiciji.

> Čuda se događaju: Od siromašnog sina albanskog imigranta do najboljeg šefa na svijetu

Bruskete s burattom, salata od rakovice, toskanska juha od rajčice, janjeći rack, teleći entrecote punjen aromatičnim biljem i krema od divlje rukole samo su neke od delicija koje se od danas mogu kušati u Apetitu. Velika se pozornost pridaje i odabiru vina, a na karti se nalaze ključne etikete hrvatske scene, poput primjerice Coronice, Meneghettija, Roxanicha, St. Hillsa, Koraka, Tomca, Bolfana, Krauthakera, Josića i drugih.