Deseti rođendan Khala bar proslavio je promjenom izgleda interijera i ponude. Osim u biranim pićima, njezini se gosti prema novom konceptu mogu družiti uz zanimljiva jela pripremljena od domaćih namirnica s hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava. Fuzija svjetskih kuhinja ogleda se na jelovniku koji predstavlja okuse pod utjecajem Perua (chimichurry s biftekom, brancin s čokoladnim špagetima) i Japana (piletina teriyaki, ramen rezanci), a vidi se i mediteranski štih u jelima od bijele ribe i školjaka.

> Živjeli! Otvoren je novi gurmanski kutak za uživanje u vinu i domaćim zalogajima

U Khalu možete navratiti i na čašu dobrog vina te slasni (među)obrok zahvaljujući razrađenoj listi predjela. Za ljubitelje sirovih slasti u ponudi su tartar od tune ili govedine, a ako niste obožavatelj takvih jela, možete odabrati puding od maslinova ulja sa slanim inćunima, domaća pileća jetrica nadahnuta francuskom guščjom jetrom, hrskave kozice u tempuri, pileća prsa u tapioki, mesne ili riblje jastučiće (gyoze) te brojne druge divote. Ponesu li vas predjela da naručite nešto konkretnije, s biftekom nećete pogriješiti, a za prilog u Khali preporučuju domaće raviole punjene kremom od šumskih gljiva i umakom od tartufa

Interijer restorana Khala potpisuju arhitekti Christian Rendulić i Tvrtko Topić, a za interijer bara zaslužan je Goran Gračanin. Njihova ideja bila je stvoriti skladan i prozračan prostor koji komunicira s okolišem. Središnjim dijelom bara dominira dugačak pult u stilu nekih prošlih vremena koji dodatno naglašavaju brončana ogledala. Zidovi restorana presvučeni su s pet tisuća kružnih stakala koja reflektiraju skladan interijer.

> Novo u Zagrebu: Kod Mike se jedu najbolje slatke i slane palačinke

U baru će se održavati i različite tematske večeri, a za izvrsnu atmosferu pobrinut će se live nastupi glazbenih umjetnika te DJ-a. Khala radi svakim danom do 1:00 sat, a vikendom do 4:00 sata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju