Svima nam je poznat onaj osjećaj kada ujutro zazvoni alarm. Neki će s lakoćom otvoriti oči i krenuti u novi dan, ali mnogi će se zijevajući jedva natjerati da ustanu, odbauljaju do kuhinje polužmireći kako bi skuhali kavu i profunkcionirali.

Britanski mladi dizajner proizvoda Joshua Renouf osmislio je nešto što će sigurno postati najkorišteniji proizvod 21. stoljeća. Budilicu koja kuha kavu. Da, ta budilica zaista postoji, ali na tržište izlazi tek za godinu dana. Taman dovoljno vremena da uštedite, jer ta budilica baš i nije jeftina. Ako u rezervi za crne dane imate nekih 2000 kuna, možete ju naručiti odmah, a nakon puštanja u masovnu prodaju stajat će nekih stotinjak eura više.

Joshua je za lansiranje svog proizvoda iskoristio crowdfunding metodu, preko koje je skupio više od pola milijuna dolara. 

Kako ovo čudo uopće funkcionira? Prije nego legnete u krevet, u posudu natočite vodu za kavu ili čaj i poklopite. Ako pijete mlijeko, postoji i poseban utor dizajniran za posudicu s mlijekom. Ubacite mljevenu kavu u filter iz posebnog pretinca. Namjestite alarm, pa vrijeme kada kava/čaj treba zakuhati, prije alarma, nakon ili u isto vrijeme.

Na Barisieuru možete napuniti i mobitel.

Joshua Renouf dugo je radio na dizajnu, za kojeg je htio da bude maksimalno učinkovit, ali i privlačan. Njegovo istraživanje inspirirala je psihologija iza spavanja i opuštanja. Saznao je kako rutina prije spavanja potiče bolji san, dok nježno stimuliranje osjetila (miris kave) može dovesti do nježnijeg buđenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju