Tianmen Mountain Road naziva se cestom koja vodi do raja. Ovaj nadimak nije tako čudan ako je poznato da vodi do istoimene planine Tianman Shan (u prijevodu vrata raja) koja se izdiže na 1519 metara visine u sklopu spektakularnog nacionalnog parka u gradu Zhangjiajie u sjeverozapadnom dijelu Hunana u Kini.

Iako je cesta duga tek oko 11 kilometara, izgrađena je u izazovnom i neravnom području. Penje se na visinu od 1100 metara, a broji čak 99 zavoja. Ubrajaju je stoga na popis jedne od najopasnijih cesta na svijetu.

I kao da to nije dovoljno, Kinezi su morali nadmašiti sami sebe te s bočne strane planine, a na visini od 1430 metara izgraditi prolaz po imenu Walk of Faith (Šetnja vjere). S ozbirom da put gleda na provaliju te je u potpunosti napravljen od stakla definitivno se ne preporučuje osobama koje pate od akrofobije. Ne treba niti spomenuti da je riječ o ogromnom turističkom hitu.

Ako pak želite uživati u veličanstvenom pogledu na planinu Tianmen, do nje se možete dovesti i mnogi sigurnijom žičarom koja je izgrađena 2005. godine, a izdiže se na visini od 1279 metara nad dolinom. Kinezi tvrda da je ovo najduža žičara na svijetu koja je povezana s visokom planinom jer obuhvaća 98 kabina te je duga 7455 metara.

Crno jezero na krovu svijeta koje mijenja boju i po kojem plove samo najhrabriji Karakul Karakul Karakul +0 Karakul

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju