Hrvoje, gdje si bio od zadnje knjige, što se dogodilo u tvom životu?
Od zadnje knjige, Dunavski blues, prošle su već skoro tri godine, ali u tom sam razdoblju napisao na stotine reportaža i priča, prošao još jedan komadić ovog lijepog planeta i lagano radio na novoj knjizi. Pišem stalno, uvijek, u bilježnice, po mobitelu, laptopu, salvetama, na račune od struje... I u tome uživam!


Život je inače tekao regularno. Bilo je tu puno klasične životne borbe koju poznaju svi tzv. obični građani ove zemlje, ali uz to se srećom našlo i puno putovanja. Najviše sam se orijentirao na Afriku i Bliski istok, želeći čim dublje upoznati kulturu i političku situaciju.

O čemu se radi u knjizi?
Nova knjiga, Samsara - Put na Istok, je priča o mladom čovjeku, nezadovoljnom u životu, razapetom u klasičnoj hrvatskoj snobovskoj sredini. On je željan slave koju želi postići putovanjem, što je jedna istaknuta karakteristika mnogih putopisaca. No, sa svakim novim kilometrom prema Istoku - spoznaje jednu drugu realnost.


On uspijeva proniknuti u relativnost vlastitog postojanja i umjesto u slavu on uranja u samoga sebe. Inspiracija je dakako Indija i grad Varanasi, a istraživanje za knjigu poslužilo je moje šestomjesečno kopneno putovanje od Hrvatske do Indije. Htio sam u stvari prenijeti Indijski osjećaj na papir.

Gdje će biti promocija?
Promocija će se održati 28. listopada u 19:30 u Kinu Grič. Moći ćete uživati u zvukovima, kao i u ugodnom druženju prije, tijekom i poslije promocije.


Tko je pozvan?
Svi koji su ikako osijetili Indiju, oni koji je žele osjetiti ili oni koji su željni avanture svakako će doći na promociju. Dakle, vidimo se u velikom broju!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju