1. Azerbajdžan

Republika Azerbajdžan je država u južnom Kavkazu s izlazom na Kaspijsko jezero. Proteklih nekoliko godina glavni grad države Baku se je počeo užurbano razvijati, a tome pridonosi i činjenica da niskobudžetne kompanije iz Europe lete i u ovu državu.

2. Adana, Turska
Iako je uz Istanbul Antalija najpoznatija turistička regija, Adana bi mogla biti zanimljiv odabir ako volite Tursku. Nalazi se uz more te je lako dostupna lokalnim zračnim kompanijama.


3. Temišvar, Rumunjska
Grad je od najrazvijenijh u Rumunjskoj. To je prvi grad s električnim osvjetljenjem u Europi. Zanimljivo je kako je neke zgrade u ovom gradu projektirao i slavni Gustave Eiffel.

4. Vanuatu
Vanuatu je otočna država u Tihom oceanu, južno od Solomonskih Otoka, zapadno od Fidžija, sjeverno od Nove Kaledonije i istočno od Australije. Sastoji se od 83 otoka u otočnoj skupini Novi Hebridi koji se protežu na 900 km i vulkanskog su i koraljnog porijekla. Ako tražite daleku i egzotičnu destinaciju - ovo je mjesto za vas.

5. Quito, Ekvador
Quito je glavni grad Ekvadora i pokrajine Pichincha, te političko, kulturno i financijsko središte države. Stara gradska jezgra izgrađena je u kolonijalnom stilu zbog koje je Quito, zajedno s Krakovom, bio prvi grad koji je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.


6. San Sebastian, Španjolska
San Sebastian je lučki grad u baskijskoj pokrajini Gipuskoa. Ako ste već obišli Barcelonu, Madrid i Sevillu, ovo ne smijete zaobići. Predivne plaže, odlična zabava i još bolja hrana - samo su neke od stvari koje vas ovdje očekuju.

7. Čile
Čile je država na zapadu Južne Amerike, pruža se uz istočnu obalu Tihog oceana, i po obliku je jedna od najneobičnijih država svijeta. Izdužena je u smjeru S–J kroz više od 38 stupnjeva geografske širine, odnosno više od 4260 km. Idealan je odabir ako volite avanturistički odmor u prirodi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju