Galerija
  
    
                    
        
           
           
           
           
          
Otvoren je prvi europski podvodni restoran po imenu “Under” u općini Lindesnes na jugu Norveške. Iz ptičje perspektive izgleda poput kakvog odbačenog kontejnera koje uranja u more na obalama Spangereida, no unutrašnjost skriva zapanjujuće mjesto za objedovanje za 100 gostiju. 
Ovo arhitektonsko čudo nagrađivane tvrtke Snøhetta dugo je 34 metara, a uranja do 5 metara ispod razine mora. Konstruirano je tako da može oduprijeti svim meteorološkim nepogodama i pruža maksimalnu sigurnost za svoje goste. 
Stepenicama se spuštate do restorana gdje se prostire deset metara veliki panoramski prozor sa spektakularnim pogledom na ocean i sva njegova iznenađenja. Ovisno o dobu godine, ovdje će se moći opaziti sve od bakalara, rakova i jastoga do tuljana i morskih pasa. 
    
        
        
Na jelovniku će se također nalaziti riba i morski plodovi, koje za goste sprema proslavljeni chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen iz hvaljenih restorana "Måltid" te "Henne Kirkeby Kro” u Danskoj. 
"Svježe namirnice i jedinstveni, čisti okusi su nam na prvom mjestu. U isto vrijeme, želimo gostima ponuditi unikatno iskustvo objedovanja koje ih tjera iz zone udobnosti," kaže Nicolai Ellitsgaard.
Na službenim stranicama restorana vidljivo je da se trenutno u ponudi nalazi tek Immersion meni chefa kuhinje, za koji treba izdvojiti 2250 norveških kruna, odnosno oko 1700 kuna. Zadovoljstvo sljubljivanja hrane s vinom ili bezalkoholnim pićima trebat će platiti još dodatnih 1100, odnosno 655 kuna. 
Dakako, već sada postoji lista čekanja za posjet.  
Kako izgleda prvi europski podvodni restoran, provjerite u našoj fotogaleriji.
 
    
        Čudo gradnje: Cesta koju po kiši znaju prijeći samo najiskusniji vozači
        
                                                                                    
                
                     
 
                     
 
                     
 
                     
 
                    

 
               
               
               
                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
