Otvoren je prvi europski podvodni restoran po imenu “Under” u općini Lindesnes na jugu Norveške. Iz ptičje perspektive izgleda poput kakvog odbačenog kontejnera koje uranja u more na obalama Spangereida, no unutrašnjost skriva zapanjujuće mjesto za objedovanje za 100 gostiju.

Ovo arhitektonsko čudo nagrađivane tvrtke Snøhetta dugo je 34 metara, a uranja do 5 metara ispod razine mora. Konstruirano je tako da može oduprijeti svim meteorološkim nepogodama i pruža maksimalnu sigurnost za svoje goste.

Stepenicama se spuštate do restorana gdje se prostire deset metara veliki panoramski prozor sa spektakularnim pogledom na ocean i sva njegova iznenađenja. Ovisno o dobu godine, ovdje će se moći opaziti sve od bakalara, rakova i jastoga do tuljana i morskih pasa. Ulaz u restoran Under na jugu Norveške Ulaz u restoran Under na jugu Norveške (Foto: Profimedia.hr)

Na jelovniku će se također nalaziti riba i morski plodovi, koje za goste sprema proslavljeni chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen iz hvaljenih restorana "Måltid" te "Henne Kirkeby Kro” u Danskoj.

"Svježe namirnice i jedinstveni, čisti okusi su nam na prvom mjestu. U isto vrijeme, želimo gostima ponuditi unikatno iskustvo objedovanja koje ih tjera iz zone udobnosti," kaže Nicolai Ellitsgaard.

Slika nije dostupna Putovanja U Norveškoj se gradi prvi europski restoran pod morem

Na službenim stranicama restorana vidljivo je da se trenutno u ponudi nalazi tek Immersion meni chefa kuhinje, za koji treba izdvojiti 2250 norveških kruna, odnosno oko 1700 kuna. Zadovoljstvo sljubljivanja hrane s vinom ili bezalkoholnim pićima trebat će platiti još dodatnih 1100, odnosno 655 kuna.

Dakako, već sada postoji lista čekanja za posjet. 

Kako izgleda prvi europski podvodni restoran, provjerite u našoj fotogaleriji.

Čudo gradnje: Cesta koju po kiši znaju prijeći samo najiskusniji vozači Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 3 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 7 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 5 +0 Atlanterhavsveien, Atlantska cesta, Norveška - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju