Otvoren je prvi europski podvodni restoran po imenu “Under” u općini Lindesnes na jugu Norveške. Iz ptičje perspektive izgleda poput kakvog odbačenog kontejnera koje uranja u more na obalama Spangereida, no unutrašnjost skriva zapanjujuće mjesto za objedovanje za 100 gostiju.
Ovo arhitektonsko čudo nagrađivane tvrtke Snøhetta dugo je 34 metara, a uranja do 5 metara ispod razine mora. Konstruirano je tako da može oduprijeti svim meteorološkim nepogodama i pruža maksimalnu sigurnost za svoje goste.
Stepenicama se spuštate do restorana gdje se prostire deset metara veliki panoramski prozor sa spektakularnim pogledom na ocean i sva njegova iznenađenja. Ovisno o dobu godine, ovdje će se moći opaziti sve od bakalara, rakova i jastoga do tuljana i morskih pasa.
Ulaz u restoran Under na jugu Norveške
(Foto: Profimedia.hr)
Na jelovniku će se također nalaziti riba i morski plodovi, koje za goste sprema proslavljeni chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen iz hvaljenih restorana "Måltid" te "Henne Kirkeby Kro” u Danskoj.
"Svježe namirnice i jedinstveni, čisti okusi su nam na prvom mjestu. U isto vrijeme, želimo gostima ponuditi unikatno iskustvo objedovanja koje ih tjera iz zone udobnosti," kaže Nicolai Ellitsgaard.
Na službenim stranicama restorana vidljivo je da se trenutno u ponudi nalazi tek Immersion meni chefa kuhinje, za koji treba izdvojiti 2250 norveških kruna, odnosno oko 1700 kuna. Zadovoljstvo sljubljivanja hrane s vinom ili bezalkoholnim pićima trebat će platiti još dodatnih 1100, odnosno 655 kuna.
Dakako, već sada postoji lista čekanja za posjet.
Kako izgleda prvi europski podvodni restoran, provjerite u našoj fotogaleriji.
Čudo gradnje: Cesta koju po kiši znaju prijeći samo najiskusniji vozači +0