Iako ga obično držimo u smočnici, bijelo pšenično brašno nakon kupovine bi se trebalo pohraniti u zamrzivaču na 48 sati kako bi se uništila sva eventualna jajašca nametnika u njemu. Nakon toga brašno se treba pohraniti u čistu, suhu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mjesto.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Ako takvu kutiju ostavite u hladnjaku, produžit ćete mu rok trajanja na čak dvije godine. U slučaju da brašno planirate potrošiti unutar godine dana od otvaranja pakiranja, držati ga možete i u smočnici.

Brašno se na hrvatskom tržištu najčešće može naći u tri osnovna tipa, označena brojevima koji pokazuju stupanj njegove obrade.

BRAŠNO TIP 400 OŠTRO

Namjensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim bijelim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, torti i pita, odnosno za sve u što ide i prašak za pecivo.

BRAŠNO TIP 550 GLATKO

Brašno tip 550 glatko upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih vrsta finoga mliječnog peciva, kolača, domaće tjestenine i rezanaca. Brašno T-550 bogato je škrobom i proteinima. Pšenično brašno odličan je izvor ugljikohidrata, najkorisnijeg izvora raspoložive energije u našem tijelu.

BRAŠNO TIP 850

Brašno tip 850, polubijelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna, pa je i prehrambeno vrjednije, a koristi se za pripremu kruha i peciva, pa ga zovu i krušno brašno.