U blizini kampa Laikipia Wilderness u Keniji britanski fotograf Will Burrad-Lucas ostvario je san – uspio je snimiti crnog leoparda u divljini.

“Od djetinjstva sam bio fasciniran pričama o crnim panterama. Za mene nijedna životinja nije obavijena u veću misteriju, nema neuhvatljivije životinje od nje…Nitko koga poznajem nije vidio ovu životinju u divljini i mislio sam da neću ni ja. No to me nije spriječilo da sanjam…” ovim riječima započinje svoje nevjerojatno iskustvo Burrad-Lucas na vlastitom blogu.

Kada je prije nekoliko godina otkriveno da su neki ljudi vidjeli i snimili crnog leoparda u indijskoj šumi Kabini u Karnataki, fotograf je odmah pojurio u taj dio svijeta te iskušao sreću. Uistinu je vidio toga prekrasnog grabežljivca, no bio je predaleko da bi snimio kvalitetnu fotografiju.

U njemu se raspirila nevjerojatna profesionalna strast da objektivom svojega fotoaparata “uhvati” neuhvatljivog leoparda. Ne čudi stoga što je neposredno nakon toga pošao prema kampu Laikipia Wilderness u Keniji, u čijoj su blizini također viđene te velike mačke.

“Naoružao” se jednookim zrcalnim fotoaparatom s nekoliko bliceva te s ugrađenim senzorom pokreta koji automatski snima kad osjeti “prisutnost”. Ostavio je kvalitetnu opremu tijekom noći u šumi u blizini kampa, a drugog je jutra otkrio da je uspio snimiti crnog leoparda u potpunoj tmini.

Ovo je nevjerojatno potignuće s obzirom da su crni leopardi uglavnom noćne životinje koje se zbog viška melanina i boje svoga krzna gotovo neprimijećeno kreću kad sunce zađe za horizont. Ne, ovo nije prva fotografija crnog leoparda snimljena u 110 godina kako su pisali mnogi mediji, ali je unatoč tome pothvat vrijedan divljenja.

Kako je Will Burrad-Lucas snimio neuhvatljivog crnog leoparda u Africi, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju