Turistička zajednica Grada Rijeke
predstavila je originalni riječki kišobran, koji sadrži motive morčića te mačka z Voloskega s istoimene slikovnice. Riječ je o nastavku uspješne ideje koju je pokrenula tvrtka Mića mala d.o.o. u suradnji s umjetnicima Vjekoslavom Vojoom Radoičićem i Brunom Paladinom, a kojima je bila glavna ideja ponuditi turistima koristan predmet s jakim motivom Rijeke i njene okolice.

> Top 10 suvenira s kojima ne možete pogriješiti

Nadahnuti riječkom poviješću i meteorološkim prilikama, ali i potrebama tržišta gladnih autohtonih suvenira tvrtka 'Papar i sol' izbacila je na tržište specijalnu liniju čajeva čije je pakiranje ilustrirano prepoznatljivim motivima s ovoga područja. U njihovoj ponudi mogu se kupiti čaj za buru i jugo, Karolina riječka ili Torpedo.

Čaj za jugo sadrži kombinaciju odabranih sastojaka koji tijelu daju polet, poput ginka guarane, korice neprskane naranče, mlade kamilice, sljeza, domaće jabuke i baznog Mate čaja. Čaj za buru grije bolje i od najtoplijeg kaputa, a sadrži brazilski oraščić, kardamom, klinčić i latice ruže u baznom crnom čaju.

Ljubitelje hrane oduševit će i podmetači 'Za pod padelu' u obliku glagoljaških slova, koja su napravljena od brezovog furnira, a obojani nježnim pastelnim bojama. Glavni im je cilj, spriječiti uništavanje stolnjaka kad se na stol stavi vrući lonac sa štednjaka. Tvrtka 'Glagoljica u drvu' za turiste je pripremila i drvene klupice sa glagoljaškim slovima koje nose prestižnu titulu 'Izvorno riječko'.

U našoj galeriji zavirite u dio originalne turističke ponude iz Rijeke i Kvarnera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju