Richart
Francusku čokoladu čini 70% Kriolo kakaa iz Venezuele koji je na glasu kao najbolji na svijetu. Također, dodajte tu još kvalitetne bademe, maline, jagode i ostale začine. Cijena? Sitnica, 120 dolara za pola kile!

Godiva G
Belgijanci možda jesu zemlja piva i pomfrita, ali su i zemlja čokolade. Među najcjenjenijima je Godiva, a posebno njena G linija. U sastavu čokolade nalaze se sastojci poput meda s Tasmanije i specijalnih meksičkih ljutih papričica. Za ovo zadovoljstvo potrebno je izdvojiti 105 dolara za 500 g!


Delafee
Dajte da vas odmah šokiramo cijenom koja iznosi 500 dolara za jednako toliko grama! Čokolada je naravno švicarska, a kad je budete žvakali i nešto vam krcne pod zubima, znajte da niste naišli na lješnjake i bademe već na zlato! Cijena kao i god Godive, dolar po gramu.

Noka
Napravljena je od najbolje čokolade iz Trinidada, Venezuele i Ekvadora. Čini je 75% kakaa i ostalih uobičajenih sastojaka, ali je posebna po tome što se u nju ne stavljaju nikakvi aditivi, čak ni aroma vanilije. Firma Noka se njome ponosi, pa je cijena paprenih 850 dolara za pola kilograma.


Chocopologie
Skupo, skupo, užasno skupo. Za 10 kilograma ove čokolade mogli biste kupiti i manji stan. Ovo je najskuplja čokolada na svijetu, a sastoji se od 70% Valrhona čokolade i slatkog vrhnja. Ta smjesa se potom 24 sata stavlja u vaniliju i čisto ulje od tartufa, a kakao se dodaje ručno. Cijena bi vas mogla izuti iz cipela, a iznosi - 2.600 dolara za pola kilograma!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju