I tako negdje u svijetu gužva u autobusu, upaljeno grijanje u tramvaju tijekom svibnja, ili dva križanja koja treba prijeći do škole predstavljaju nezamislive probleme zbog kojih naša dječica ne mogu normalno učiti i biti koncentrirana na nastavu, postoje i djeca koja bez obzira na snijeg, kišu, led, sunce i vrućinu izlažu svoje živote raznim opasnostima kako bi stigla do škole.

Mnogi od njih na putu od i do škole provedu i po pet sati, a neki čak i neko vrijeme u zraku, jureći po željeznom konopu s jedne strane provalije na drugu.

Treba imati na umu da je u mnogim dijelovima svijeta škola teško dokučivi luksuz. Tako će mnoga djeca proći nama nezamislive puteve kako bi dobili obrazovanje koje mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. Ova galerija fotografija prikazat će vam kako su mnoga djeca diljem svijeta odlučna da bi dobila svoje obrazovanje i uspjela u životu.

Nešto što bi trebalo pokazati svakom našem školarcu na početku školske godine.
 

UNESCO provodi projekt koji ima za cilj pružiti svakom školarcu pravi put do škole, odnosno da sigurno i brzo dođe do školskih klupa. No u zadnjih pet godina ovaj program je usporen i doniranje sredstava u ovu svrhu je svedeno na minimum.

Tako i dalje mnogi putevi koji vode do škole poplavljuju čime postaju još teži za prijeći. Iako je rješenje ovog problema očito, gradnja mostova i brana, ili kupnja autobusa, to ipak nije lako kad sredstva nisu dostatna.

Stoga mnoga djeca i dalje svakodnevno moraju strahovati na putu do škole, put koji bi za njih trebao biti siguran i veseo. Dakle, upamtite ovo, i obavezno pokažite svojim kikićima koji bi radije ostali kući prčkati po tabletu ili smartphoneu...

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju