Ako još niste odradili ovogodišnje ljetovanje i dvoumite se glede lokacije, neka vas ove prekrasne plaže na Braču inspiriraju da odmah spakirate kufere i krenete na put, redom isprobavajući jednu po jednu. Odabir 10 najboljih napravio je Gregor Balažić, autor projekta Beachrex, na kojemu je popisao sve hrvatske, slovenske i talijanske plaže.

1. Plaža Mia, Bol

Šljunak, stijene, borovi, na ovoj maloj plaži dugoj svega 40-ak metara naći ćete sve to. More je kristalno čisto, a kada vam dosadi prženje na suncu, pobjegnite u hlad.

2. Plaža Gaber, Murvica

Idilična plaža koja pruža pravo ljetno osvježenje, osobito ako želite malo samoće. Teško joj je pristupiti, pa zato i ne privlači puno kupača. Predivno, čisto more ispred vas, a iza vas velike agave koje dodatno ukrašavaju lokaciju.

3. Plaža Koromaslinova, Milna

Jedna od najljepših stjenovitih plaža u Hrvatskoj, zaista je idilična. Bijele stijene, plavo more, zeleni borovi koji stvaraju prirodan hlad.

4. Plaža Lovrečina, Postira

Ne čudi što ova pješčana plaža s restoranom i sportskim igralištem privlači puno posjetitelja, a idealna je za obiteljsko ljetovanje.

5. Plaža Martinica, Bol

Šljunčana obiteljska plaža ljeti privlači velik broj posjetitelja.

6. Plaža Zora, Sumartin

Kao s razglednice – jedino je što se može reći za ovu šljunčanu plažu sa savršenim svjetloplavim morem.

7. Plaža Murvica, Murvica

Ako ste se uputili na Brač, odabirom ove plaže za provođenje ljetovanja teško ćete pogriješiti. Predivan pogled i kontrast plavog mora, zelenog raslinja i bijelih stijena očarava svakoga.

8. Plaža Slatina, Murvica

Stijene i šljunak čine dobitnu kombinaciju za avanturiste koji se mogu doći opustiti i uživati na plaži na kojoj ljeti ne vlada prevelika gužva.

9. Plaža Tri mosta, Supetar

Kraj hotelskog kompleksa ima sve što srce može poželjeti. Restoran, pizzeriju, kafić, slastičarnu, bazen, sportsko i dječje igralište, plesalište, ležaljke...

10. Plaža Zlatni rat, Bol

Jedna od najljepših i najpopularnijih plaža Hrvatske, a smatra se i simbolom hrvatskog turizma. Od središta Bola do Zlatnog rata potrebno je samo 20 minuta šetnje, a jednom kada dođete, ne trebate ni otići jer su ovdje i restoran, pizzerija, slastičarna, kafić... 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju