Lampedusa
Lampedusa je najjužniji otok Italije, svega nekoliko nautičkih milja udaljen od obale Tunisa. Otok je poznat po brojnim ljepotama od kojih valja izdvojiti predivnu Zečju plažu.

Ponza
Otok Ponza smješten je u Tirenskom moru, a poznat je po svojoj predivnoj plaži Chiaia di Luna, koja je popularna još od Rimskog Carstva.

Stromboli
Ovaj mali vulkanski otok nastao je zahvaljujući vulkanu koji je i danas među tri aktivna u Italiji. Zadnja erupcija dogodila se ne tako davne 2009. godine, a za sve eko-entuzijaste, ovo je destinacija koju jednostavno morate vidjeti.


Murano
Jeste li čuli za Murano staklo? Upravo se ono proizvodi na istoimenom otoku smještenom nedaleko od Venecije. Murano je došao na glas kao centar proizvodnje stakla nakon što je Venecija 1291. godine, odlučila preseliti sve radionice za proizvodnju stakla na taj tada udaljeni otok u laguni. Razlog? Pa tada su neželjeni požari često znali izbijati u pretežno drvenoj Veneciji.

Palmarola
Ovaj nacionalno blago je poznato po brojnim reljefnim raznolikostima koje zajedno čine jedan predivan otok. Brojne litice, stijene i spilje, samo su dio onog što otok nudi, a i što turisti obožavaju.

La Maddalena
Najveći otok u istoimenom talijanskom arhipelagu smještenom u Kanalu Bonifacio između Sardinije i Korzike, u Tirenskom moru. Poznat od davnih vremena, otok je poznato turističko odredište za brojne Talijane.

Procida
Otok Procida nalazi se tik uz obalu kod Napulja, a poznat je prekrasnoj prirodi, ukusnim gastronomskim specijalitetima i ljubaznosti svojih domaćina. Što vam više treba? Raznolikost otoka je toliko privlačna, da ćete se zasigurno vratiti.

Capri

Capri je još od rimskih vremena bio čuven po svojim ljepotama. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Na otoku se uz općinu Capri nalazi i općina Anacapri. Od druge polovine 19. stoljeća Capri je postao popularno odredište europskih umjetnika, književnika i drugih slavnih ličnosti.


Levanzo
Smješten uz obalu Sicilije, otok Levanzo je poznato odredište svih koji putuju na jug Italije. Otok je nastao zahvaljujući vulkanskim aktivnostima na području Sicilije. Pa ako ne možete do Havaja, a volite pizzu i špagete...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju