Cijene u nebesima
Ako želite krenuti u srijedu, odmah nakon posla, i vratiti se već u nedjelju taman prije večernjeg filma, postoji šansa da će vam let na mjesec biti puno jeftiniji nego za blagdane. Znaju da moramo putovati, pa ucjenjuju, i možemo samo slegnuti ramenima...

Prepuni avioni
Torbu ćete morati nositi u krilu, jer su oni pretinci unutar kabine već  vjerojatno prepuni raznoraznih poklona, koje svi nose svojima.

Aerodromi su prepuni izgubljenih slučajeva
Aerodromi su tih dana prepuni neupućenih obitelji koje ne razumiju da onaj lik koji urla „skinite remen i cipele“ govori baš njima, a ne svima ostalima.

Kašnjenje letova
Ne daj bože da vas ulovi snježna oluja pa da vam let kasni i po pet sati. Još kad nema udobnog mjesta za sjedenje na aerodromu. Ma divota.


Spavanje u krevetu iz djetinjstva
Užasavajuća je činjenica da morate spavati na krevetu koji je premali i s kojeg vam vise noge. O onim zaostalim čudovištima ispod njega da ne govorimo.

Hoteli su rasprodani – i puni su djece
Ako ne želite spavati u tom premalom krevetu ispod kojeg se krije bezbroj čudovišta, sigurno ste razmišljali o hotelu. No jeste li razmišljali o hotelu na vrijeme? Ili još gore, razmislili ste na vrijeme ali i vaši susjedi s petero djece su isto ovdje, vrata do vas. O ne...

Promet
Svi Hrvati kupuju sve poklone na dan kad vi stižete. Tu nema pomoći...

Auto koji ste rezervirali je iznajmljen
Da, svi su htjeli iznajmiti SUV koji ste vi davno rezervirali, a netko je čak i uspio. Evo vam mali Yugo koji miriši na nikotin. Prihvatite to kao pripremu za posjet bakinoj kući.


Gdje god da idete - kišit će
Da, prokleta prognoza. Zar nisu znali prognozirati malo sunca, ili da barem pada lagani romantični snijeg. A ne ova dosadna kišurina.

Večerat ćete u restoranu koji nema ništa mudro na meniju
Kada dođete doma za blagdane, prvo što želite je pojesti pravu domaću bakinu juhicu. I onda vas baka zezne i odvede u neki penzionerski restoran na pire i kristalku.

Shvatit ćete koliko će vas stajati da prevezete sve poklone
I ove godine ste pretjerali s poklonima, iako ste se prošle zakleli da nećete više. I onda na aerodromu shvatite da će vas prtljaga stajati više nego vaša karta, iznos kupljene robe i pošten ručak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju