Cijena ne ovisi o danu kada kupujete kartu, nego o danu kada letite
Prema nedavnoj analizi portala CheapAir zaključeno je da su najpovoljniji dani za letenje utorak i srijeda. Ako kupite kartu u nedjelju - razlika u cijeni može biti otprilike 3 dolara. Što i nije neka razlika, ali eto, tek da znate...

Idealno vrijeme za rezervaciju karata je 54 dana prije leta
I dok dan kada rezervirate kartu ne radi toliku razliku, datum itekako radi. Duže razdoblje, između kupovine karte i letenja, znači jeftiniju kartu. Prema studiji ispada da je razmak od 54 dana najbolji za kupovinu najpovoljnije karte.

Skoro uvijek možete otkazati let 24 sata prije polaska
Ako učinite grešku prilikom rezervacije ili jednostavno odlučite da nećete putovati na taj datum, imate pravo 24 sata prije otkazati let, ali pod uvijetom da kartu niste rezervirali unutar sedam dana prije leta. Dobro, barem kod većine avioprijevoznika...

Ponekad je dovoljno samo malo biti uljudan i pristojan da dobijete izgubljenu kartu
Mnogima se već desilo da dođu na aerodrom i izgube kartu koju su isprintali doma. Šta sad? Otiđite do predstavnika kompanije i na lijep način ga/nju zamolite ako vam može dati kopiju karte. Ipak su i oni samo ljudi koji vole pomoći drugima. Urlanjem i histerijom radite upravo suprotno.


Raniji letovi - manje kasne
Stručnjaci preporučuju da rezervirate let koji leti između 23.00 i 11.00 kako biste izbjegli mogućnost da vam let kasni. Nedavne studije su pokazale da se najviše kašnjenja događa baš između 11.00 i 23.00 sata.

Bonus savjet:
Ako vam nije problem i niste praznovjerni, rezervirajte let na petak 13., jer postoji jako velika šansa da dobijete jeftiniju kartu.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju