San Miguel de Allende
, gradić smješten u Guanajuatu u južnom Meksiku magazin o putovanjima Travel + Leisure’s nagradio je priznanjem za destinaciju godine. Razlozi tome su odlična klima tijekom cijele godine (primjerice sutra se očekuje ugodnih 23°C) pa nema pogrešnog tajminga za putovanje, kao i brojni festivali za ljubitelje glazbe ili upoznavanje tradicijskih običaja.

Jazz i blues festival zakazan je za jesen, u proljeće se održava festival lutaka, a svakog lipnja San Miguel de Allende preplave kostimirani političari i slavne ličnosti na Festivalu luda.



Visoko na popisu aktivnosti u kojima uživaju posjetitelji, ali obožava ih i domaće stanovništvo su prirodni izvori La Gruta. Ondje se kupaju u prirodnim bazenima ili otplivaju kroz mračni tunel do špilje s toplom vodom. Popularno je i prepustiti se čarima astečke ritualne kupelji u kojoj se para dobiva zagrijavanjem čaja.

>10 najboljih gradova u 2017. za ljude koji vole putovati sami

Kako biste se upoznali s raznovrsnim lokalnim namirnicama najbolje se uputiti na tržnicu Casa Colectiva gdje se prodaje organsko voće, povrće i začini. Ogladnite li, u blizinu su restorani s tradicionalnom kuhinjom koji nude specijalitete poput guste meksičke juhe (pozole), tacosa te jela od tortilja.

Vrzmajući se ljupkim uličicama obavezno razgledajte i jedinstvenu Crkvu sv. Mihaela koja dominira gradom. Naiđete li u zalazak sunca vidjet ćete kako joj se boja mijenja u blistavo narančastu nijansu, a nedjeljom se mogu susresti svečano obučeni mladenci i mladenke. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju