Bez obzira jeste li introvert ili ekstrovert, samostalno putovanje nosi mnoge prednosti. Prije svega, možete sami isplanirati svoj raspored jer ne ovisite ni o kome. Solo putnici skloniji su upoznavanju novih osoba te se generalno osjećaju samopouzdanije tijekom novih pustolovina.

Putovanja solo putnika u porastu su, a online platforma za najam smještaja Airbnb napravila je popis 10 najposjećenijih gradova u 2017. godini.

Na prvom mjestu ljestvice našao se Cancun u Meksiku sa zabilježenih 170 posto porasta u bukiranju solo putovanja u 2017. godini. Ne samo da ima prekrasne plaže i more, već turiste privlače i bogata ponuda hrane, suvenira te podvodna umjetnička galerija Museo Subacuatico de Arte.

Izvrsna kuhinja i svježe namirnice jedan su od razloga i za popularizaciju Ho Ši Mina među solo putnicima, koji se našao na drugom mjestu ljestvice, dok je na trećem mjestu zasjeo Köln koji se ponosi zapanjujućom arhitekturom.

U 10 najboljih gradova za solo putnike zabilježena su još dva meksička grada: Playa del Carmen i Ciudad de México, a na ljestvici su se našli i Johannesburg, Sao Paulo, Auckland te Charlotte. Južnokorejski grad Buson nalazi se na začelju ljestvice.

Top 10 najboljih gradova za solo putnike prema mišljenju Airbnb-a:

1. Cancun, Meksiko
2. Ho Ši Min, Vijetnam
3. Köln, Njemačka
4. Playa del Carmen, Meksiko
5. Johannesburg, Južnoafrička Republika
6. Sao Paulo, Brazil
7. Auckland, Novi Zeland
8. Ciudad de México Meksiko
9. Charlotte, Sjeverna Karolina
10. Busan, Južna Koreja

Zavirite u našu fotogaleriju i otkrijte zašto baš ovi gradovi privlače solo putnike iz cijelog svijeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju