Ne morate otići u Louvre ili razgledavati Koloseum kako bi se dobro proveli na putovanju. Sljedeće stvari možete raditi potpuno besplatno, a pritom još i uživati u sljedećim centrima starog kontinenta!

Amsterdam – besplatni koncerti

Pretpostavimo na trenutak da ste ljubitelj klasične glazbe, ili možda želite zadiviti sustanarku u hostelu. Glavni grad Nizozemske nudi vam mnoštvo besplatnih nastupa orkestara za vrijeme ručka utorkom i srijedom, a uvijek možete otići i u koncertnu dvoranu Muziekgebouw gdje ćete zadnji četvrtak u mjesecu besplatno uživati u glazbenom daru studenata.

Atena – brdo Filopappou

Akropola je zbilja nevjerojatna, ali pri posjeti njoj suočiti ćete se s dva problema – u ljetnim mjesecima karta košta 20 eura, a nakon što platite kartu i uđete, ljudi oko vas uzimaju toliko selfieja da će vam biti žao što ste uopće došli ovdje. Umjesto toga posjetite brdo Filopappou i uživajte u čudesnom panoramskom pogledu.Barcelona – idite na plažu


U katalonskoj prijestolnici najbolje stvari su besplatne, a to su pješčane plaže i gro sunca. Na raspolaganju su vam razne plaže, od onih gdje ćete se relaksirati, pa do onih koje nude ludu zabavu, a ovdje doznajte kojih još 9 stvari možete u Barceloni besplatno raditi.

Edinburgh – Free Fringe Festival

Svake godine glavni grad Škotske ugosti ovaj festival koji nudi glazbu uživo, nastupe stand up komičara i kazališne predstave. I to naravno, sve besplatno. Ove godine festival će biti održan u kolovozu, pa ako slučajno planirate putovanje u Škotsku, čisto da znate…

London – obilazak galerije Tate


Turner, Pollock i ostali majstori ovdje čekaju na vas. Sjajna je stvar što su engleski muzeji većinom besplatni, a u Tate Modern galeriji imat ćete i besplatan obilazak s vodičem.Madrid – muzej Prado

Jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu valja posjetiti navečer, kad se ulaznica ne plaća. Ovdje ćete pronaći jednu od najboljih kolekcija europske umjetnosti, uključujući slike i skulpture koje potječu još iz 12. stoljeća.

Munchen – English Garden


Veći je čak i od Central Parka, tako da, možete samo zamisliti kako sve možete provesti vrijeme ovdje. Šećite, vozite bicikl, plivajte – jednom riječju, uživajte!

Pariz – groblje Pere Lachaise

Na groblja ne voli svatko ići, ali ovo slavno pariško doslovno je pitanje opće kulture. Morrison, Wilde, Edith Piaf – svi su oni pronašli svoj mir ovdje, skupa sa 700 tisuća drugih grobova od kojih su mnogi prava umjetnička remek – djela.

Rim – Panteon

Teško je vjerovati kako je ulazak u slavni rimski hram besplatan, ali zbilja je. Pokušajte ga posjetiti što ranije, kad nema toliko gužve, i osjetite na trenutak moć hrama starog dvije tisuće godina…Sofija – katedrala Aleksandra Nevskog

Jedna od najljepših, ali i najpodcjenjenijih europskih crkava. Radi se o najvećoj pravoslavnoj crkvi na svijetu, a impresivna je kako izvana, tako i iznutra.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju