Kada ste četiri puta najbolji barista u Hrvatskoj, onda bi bio red da otvorite i svoj kafić. Kad ste to napravili, onda nabavite i mašinu za pečenje i mljevenje kave, Kad vam ni to nije dosta, nađete dvanaest poznatih prijatelja da vam osmisle i nacrtaju šalicu za kavu i s time organizirate izložbu! Naravno, riječ je o Niku Orosiju, Eliscaffeu i – Laubi!

'Dakle, sjetiš se dvanaestoro dragih ljudi, daš im zadatak da ti naprave šalicu kako vide Eliscaffe, pustiš im da se predstave pod pseudonimima, oduševiš, i – organiziraš izložbu!'

Upravo nam se tim riječima obratio slavni hrvatski kaveni umjetnik, majstor od prženja, kavski nazzi i kako god vi zvali ovog profesionalnog ugostitelja o kojem smo zbog njegovih uspjeha već pisali na Punkuferu.

Zagrebačka će Lauba tako od 21-24. studenog biti domaćin izložbi na kojoj ćemo moći vidjeti uratke Otta Barića, Feđe Vukića, Ivice Propadala, Đele Hađiselimovića, Siniše Šveca te masterchefova Mate Jankovića i Toma Gretića. Naravno, pit će se isključivo kava koju je smislio sam Nik Orosi, iz kojih šalica, to je sad najmanje bitno, zar ne!

Uglavnom, ljubitelji najpopularnijeg crnog napitka na planetu, osjećajte se pozvani u Laubu i uživajte u svojoj jutarnjoj budilici na jedan sasvim drugačiji način!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju