Nekad tabu, danas je trend. Putovati solo sve je popularnije. Bilo da želite pobjeći od svega i uživati u istraživanju svijeta sami ili ne možete naći kompatibilnog suputnika, donosimo vam najzanimljivije destinacije koje možete obići i sami.

1. Reykjavik, Island

Island je na vrhu liste solo putnika kao najpoželjnija destinacija. Smjestite se u Reykjaviku, odakle možete ići na jednodnevne izlete po čitavoj zemlji.

2. Bali, Indonezija

Saune, masaže, plaže, joga i organska hrana. Na Baliju se u potpunosti možete opustiti, a hrana, ali i sve ostalo, izuzetno je povoljno.

3. Sevilja, Španjolska

Dom flamenka, borbe bikova i maurske arhitekture. Sevilju je najbolje obići pješke, a uživat ćete u kamenim uličicama i slasnim delicijama bogatim tržnicama. U ovom šarmantnom gradiću vjerojatno ćete se zadržati malo duže.

4. Dubrovnik, Hrvatska

Ako se ne želite gužvati na ulicama, Dubrovnik je bolje posjetiti van sezone, kada nije krcat turistima. Osim samog grada i okolice, dok ste tamo, možete posjetiti i okolnu BiH i Crnu goru, a ako imate dublji džep, možete se zaputiti i na krstarenje otocima u blizini.

5. Dublin, Irska

Lokalci su već navikli na turiste, pa ćete prijatelja sigurno steći uz rundu Guinnessa. Irci su na glasu kao izuzetno druželjubivi i prijateljski nastrojeni. Ako odete u Dublin, obiđite domove Oscarea Wilda i Georgea Bernarda Shawa, zahvaljujući kojima je ovaj grad dobio UNESCO-v status Grada knjige.

6. Santiago, Čile

Putnici ga hvale zbog dobre prometne mreže, odličnih restorana i prekrasnih javnih površina. Santiago je autentični latinoamerički grad u kojem se možete opustiti i uživati.

7. Vancouver, Kanada

Mjesto u kojem vam sigurno neće biti dosadno. Glazbeni festivali su ovdje vrlo popularni, a i sunčana ljeta garantiraju da vrijeme nećete provoditi u sobi.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju