Johnny Cash muzej
Otvoren 2013. godine uz bok muzeja Country glazbe u Nashwilleu, ovaj muzej u potpunosti je posvećen najutjecajnijem američkom glazbeniku dvadesetog stoljeća, Johnnyju Cashu. Ovdje ćete pronaći najveću kolekciju koja je direktno vezana uz Johnnyja, od starih gitara do rukom pisanih partitura. Uz muzej se nalazi i maleno kino u kojem možete gledati ulomke iz Johnnyevih nastupa.

Muzej Boba Marleya
Iako mnogi posjetitelji koji dođu na Jamajku više vremena vole posvetiti izležavanju na suncu, svakako vrijedi posjetiti muzej legende rege glazbe. U kući u kojoj se nalazi muzej, marley je živio do svoje smrti, tako da posjetitelji Kingstona mogu osobno pogledati studio za snimanje u kojem je snimio neke od najpopularnijih pjesama.

Abbin muzej
Iako je većina muzeja s ove liste nastala nakon smrti glazbenika kojima su posvećeni, nekadašnji članovi benda ABBA uvelike sudjeluju u kreiranju postava ovog muzeja. Donirajući kostime, ali i snimajući glasovne snimke kojima se navodi kroz muzej daju poseban šarm ovom muzeju u Stockholmu. Rezultat je taj da se muzej čini kao živući svjedok jednog prekrasnog razdoblja.

Muzej Beatles story
Ovaj muzej nalazi se u Liverpoolu, gradu iz kojeg su Beatlesi prvotno potekli. Interaktivni muzej ima 4D verzije nekih likova iz Beatlesovih pjesama, ali i životopise svih članova ove legendarne skupine. Na svakom koraku možete vidjeti snimke žena kako padaju u nesvijest prilikom njihove svirke.


Beethovenova kuća
Ljubitelji klasične glazbe svakako bi trebali posjetiti rodnu kuću Ludwiga Van Beethovena u Bonnu. Ovaj maleni i skromni muzej odaje počast ovom nevjerojatnom talentu. U njemu se nalaze originalni rukopisi, pisma i knjige koje je čitao veliki majstor. No, prava poslastica je glazba koja cijelo vrijeme svira u muzeju. Genij...

Motown muzej
Motown je za Detroit isto što i vjetar za Chicago – esencijalni element gradske kompozicije. Umjesto da se fokusira samo na jednog glazbenika ili grupu, ovaj muzej posvećen je diskografskoj kući koju je ovdje osnovao Berry Gordy. Možete razgledati studio A u kojem je snimali Stevie Wonder, the Supremes, Marvin Gaye...

Muzej Edith Piaf
I dok milijuni turista svake godine posjećuje grob ove fenomenalne umjetnice, tek rijetki od njih znaju da postoji cijeli muzej posvećen njoj u čast. Ovaj muzej je skromna skupina nekolicine soba u kojima se nalaze predmeti iz života ove glazbenice.


Dvorana slavnih Rock and Rolla
Ako se ne možete odlučiti samo za jednog glazbenika, i opet imamo nešto za vas. Dvorana slavnih Rock and Rolla nalazi se u Clevelandu, a prava je enciklopedija ovog glazbenog žanra. Ovaj muzej nije posvećen samo pjevačima i sviračima, nego i tekstopiscima, aranžerima i mnogim drugima koji su uključeni u obradu pjesama. Po našem ukusu malo previše Michaela Jacksona, ali moralo se i to vidjeti!

 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju