Mediteransko more krije maleni otok, idealan za skrivanje blaga, koje se tamo navodno i nalazi. Ipak, teško je vjerovati da ćete ga ikada moći iskopati…

Naime, otok Montecristo, koji je proslavio veliki francuski pisac Alexandre Dumas u svom romanu "Grof Monte Cristo" iz 19. stoljeća, čuva legendu o zakopanom blagu koje je tamo skrio ni manje ni više već Crvenobradi osobno.

Samo tisuću turista godišnje, ili bolje reći sretnika, ima dozvolu za posjet tom prirodnom raju. Ne trebamo ni govoriti da postoji lista čekanja, tako da ako se sad upišete, računajte da ćete otok vidjeti tek za nekoliko godina. Montecristo je dio prirodnog rezervata, odnosno Nacionalnog parka toskanskog arhipelaga. S obzirom na to, jasno je da talijanske vlasti ne žele gomile entuzijastičnih tragača za blagom u srcu netaknute prirode.

Točna lokacija i sadržaj skrivenog blaga i dalje su misterij, a glasine o otoku kao mjestu na kojem se skriva plijen započele su još prije nekoliko stotina godina, kad je samostan na otoku počeo stjecati veliko bogatstvo. Ipak, gledajući danas, to i nije čudno jer je prva kapelica na otoku izgrađena još u stoljeću sedmom, a kasnije su za luksuz bile zaslužne donacije bogatih obitelji.

Ipak, neki vjeruju da je Crvenobradi u svojim pljačkaškim pohodima u 16. stoljeću sve ukradene dragocjenosti sakrio upravo ovdje.

U svakom slučaju, otok će zasigurno još dugo biti mjesto legendi, a ako vam se čita o blagu, pročitajte doživljaje grofa Monte Crista u već spomenutom remek-djelu svjetske književnosti.

Megalomanski projekt 501: Pruga koja je izbrisala živote 300.000 ljudi Pruga smrti - 5 Pruga smrti - 4 Pruga smrti - 3 +1 Pruga smrti - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju