Sastojci:
2 glavice češnjaka
8 pilećih bataka
200 ml pilećeg temeljca
80 ml bijelog vina
2 žlice senfa Dijon
2 žlice brašna
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar
malo vlasca (svježeg ako imate)

Priprema:
1. Odvojite svaki češanj češnjaka, ogulite ih i lagano zgnječite nožem. Pileće batke dobro posolite.

2. Na ugrijanom ulju i na umjerenoj temperaturi popržite sav češnjak uz miješanje dok ne dobije nježnu smeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko 2 minute. Izvadite češnjak sa strane.

3. Na istom ulju popržite piletinu, pecite oko 4 minute s jedne strane dok ne počinje tamniti. Okrenite piletinu, u lonac vratite češnjak, ulijte vino i kuhajte oko jedne minute.

4. Izmiješajte pileći temeljac, brašno i senf dok ne dobijete jednoliku tekućinu bez grudica. Ulijte temeljac u lonac i pričekajte da zavrije. Potom smanjite temperaturu, pokrijte piletinu i kuhajte još oko deset minuta dok se piletina ne skuha do kraja.

5. Poslužite s nasjeckanim vlascem. Dobar tek!

Ovaj obrok ima oko 340 kalorija po serviranju, 35 grama proteina, 7 grama ugljikohidrata i 17 grama masti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju