Sljedeća mjesta valjalo bi posjetiti čim prije, jer nam se čini kako je samo pitanje vremena kad će u njih navaliti horda turista. A onda više nema mira, svuda uokolo vas nalaziti će se selfie stickovi, cijene će otići u nebo, pa možda, ako planirate put, podcrtajte neku od sljedećih destinacija…

Kolumbija


Zemlja koju su godinama izbjegavali zbog građanskih ratova i gadnih problema s drogom, zadnjih godina doživljava pravi turistički boom. Samim tim, broj turista se iz godine u godinu povećava, a čini nam se kako će za jedno deset godina Kolumbija biti prepuna turista koji će ispuniti njezine gradove, plaže i prirodu.

Medelin - 5 Medelin - 5 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Zato, ako planirate dalji put, sad je pravo vrijeme za Kolumbiju, a uz Bogotu, Medelin i plaže valja vam posjetiti i mjesto Puerto Jagua, gdje je autohtona zajednica pretvorila dio svog zaselka u turističko etno selo. Projekt, kojeg je osmislio arhitekt Juan Pablo Dorado zamišljen je kao mjesto u kojem se drevna znanja povezuju s modernim tehnikama.

Azori

Portugalsko otočje smjestilo se usred Atlantika, više od 1500 kilometara od europske obale. Na devet otoka arhipelaga živi sve skupa nešto više od 200 tisuća stanovnika, a otoci su nadaleko poznati po svojoj prekrasnoj prirodi.Zbog svoje udaljenosti, otoci još uvijek nisu prepuni turista, no primjerice, nedavno su iz SAD – a najavljene četiri direktne linije, što jasno govori kako će se broj turista povećavati. Za očekivati je uvođenje i novih linija iz Europe, tako da će Azori uskoro biti značajno posjećeniji nego što su danas.

Tbilisi

Glavni grad Gruzije jedno je od mjesta koje iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka. Grad, ali i cijela zemlja i dalje su vrlo jeftini i prihvatljivi, a rastom broja turista neminovno će narasti i cijene. Tbilisi je ujedno i grad bogate povijesti, a njegov centar prepun starih kamenih ulica šarmirati će i one „najtvrđe“.Tbilisi je idealan i za uživanje u gastronomskim specijalitetima, a jednom kad se dobro najedete vrijeme je da se opustite u nekim od mnogobrojnih klubova. Obožavatelji techno scene bit će posebno sretni, jer grad je posebno poznat po ovoj vrst glazbe.

Norveška


Dobro, zemlja na sjeveru starog kontinenta i nije neko otkriće, no era jeftinih letova malo pomalo obuhvatit će i nju. Zasad su naročito jeftini prekooceanski, zahvaljujući aviokompaniji Norwegian Air, no za očekivati je da će uskoro i europski niskotarifni prijevoznici još bolje povezati Norvešku s ostatkom kontinenta.Naravno, uz glavni grad Oslo, isplati se razgledati i „ribarski“ Bergen, no ono što ovdje ostavlja bez daha prije svega je čudesna priroda, naročito fjordovi, po kojima je zemlja poznata.

Modena

Zaboravite na trenutak razvikane talijanske gradove i u svoj planer upišite i dobro podcrtajte ime Modena. Radi se o gradu koji broji nešto manje od 200 tisuća stanovnika, a smjestio se u regiji Emilia Romagna. Rodni je to grad i najvećeg od tri tenora – Pavarottija, ali i mjesto gdje se nalazi najbolji restoran svijeta za 2016. godinu – Osteria Francescana. Za nju će vam, jasno, trebati dublji džep, no uspijete li zatvoriti financijsku konstrukciju, kušati ćete vjerojatno najbolji obrok u životu.Također, Modena je i raj za zaljubljenike u automobile, s obzirom da se u 18 kilometara udaljenm Maranellu nalazi sjedište Ferrarija. Tu možete provozati i formulu, ali i posjetiti sjedišta Lamborghinija, Maseratija, Bugattija i Ducatija koja se sva nalaze ovdje.

Nakon ovog svega treba li još koji razlog da nađete novu omiljenu talijansku destinaciju?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju