Uoči najveselijeg događaja u Međimurju, Urbanovog za koje je rezerviran cijeli svibanj, odnosno dana vina na međimurskoj vinskoj cesti, u Termama Sveti Martin održao se 'Wine & Gastro Urban Show'. Osim vrhunskih vina i odlične hrane na ovom kulinarskom druženju okupila su se neka stara lica, čijih se gastronomskih pothvata još uvijek rado sjećamo, poput Marka Palfija i Časlava Matijevića, bivših sudionika popularnog showa Nove Tv MasterChef Hrvatska.


 

 

Spomenuti dvojac, uz cheficu restorana Le Batat Božicu Hanc Rendarić i Branimira Tomašića iz Male hiže, napokon se našao s druge strane stola i to u ulozi žirija na prvom 'Urban Wine & Gastro Showu', gdje su kušali jela iz lonaca najpoznatijih međimurskih vinara. Vinari su bili podijeljeni u šest timova nazvanim prema tradicionalnim sortama, pa su se uz pobjednike ekipu 'Pušipel', u kojoj su snage udružili Robert Horvat, Marko Cmrečnjak i David Štampar, natejecali još 'Zeleni silvanac', 'Graševina', 'Međimurski pjenušci', 'Suvignon blanc' i 'Rajnski rizling'.



Vinari su u imali zadatak pripremiti tradicionalno međimursko jelo na svoj način, a dok su veseli timovi kuhali okupljeni su uživali u izboru njihovih najfinijih vina. Da dobra atmosfera bude potpuna pobrinu se zagrebački pjevački trio 'Gelato Sisters'.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju