Trendovi se mijenjaju iz dana u dan, pa tako ne zaobilaze ni avionsku industriju. Nakon što su na jednom sajmu nedavno prezentirana stajaća sjedala, sada je jedna američka tvrtka prezentirala posve novi način posluživanja hrane.

Posluživanje hrane i pića na letovima od strane kabinskog osoblja, ovakvo kakvo znamo, moglo bi uskoro postati stvar prošlosti. Razlog je taj što bi putnici u budućnosti mogli unaprijed naručiti hranu putem mobilne aplikacije, te je jednostavno pokupiti iz ormarića. Također, bila bi moguća i narudžba tople hrane. Ona bi bila napravljena za vas, vi obaviješteni da je gotovo, te biste je jednostavno uzeli.

Ideje su ovo koje je ponudila tvrtka Teague iz Seattlea, iz koje su uvjereni kako će u avionu uskoro hrana biti nuđena upravo na gore opisani način. Realno, stvari zvuče vrlo jednostavno. Putnici bi preko mobitela pregledali meni, odabrali što im se sviđa, platili karticom i pokupili naručeno. Bernadette Berger iz tvrtke Teague, tvrdi kako ova ideja ne mora biti ograničena samo na hranu i piće.

„Zaboravili ste ponijeti slušalice? Trebaju vam čepići za uši? Ili možda časopis? A tko zna, možda iz nekog razloga želite i parfem ili maskaru. Sve to, može se uvrstiti u ponudu, što otvara mogućnosti aviokompanijama za jačanje suradnje s tvrtkama iz raznih područja“ – pojašnjava Berger.

Naravno, s obzirom na napredak tehnologije, iz tvrtke najavljuju kako bi se odmah moglo početi i s kreiranjem „personaliziranih obroka“, što bi značilo da se prate vaše navike i nudi vam se hrana koju volite.

Teško je reći je li ovo možda previše, ali sudeći koliko tehnologija ide naprijed iz dana u dan, možemo zaključiti kako su ovakve stvari samo – pitanje vremena.

Skini se i zavrni rukave: Ovo je možda najbolji posao u Hrvatskoj Najbolji posao u Hrvatskoj - 3 Najbolji posao u Hrvatskoj - 6 Najbolji posao u Hrvatskoj - 4 +3 Najbolji posao u Hrvatskoj - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju