Naravno, ako se i dalje budete vozili vodećim svjetskim kompanijama poput Emiratesa, Qatar Airwaysa i ostalih, i dalje ćete biti zavaljeni u udobnom sjedištu. No ako vaš izbor budu niskobudžetne kompanije, e, tu bi se stvari kad je o komforu riječ mogle bitno promijeniti...

„Stajaća“ sjedala u avionima dosad su bile ideje, no sudeći prema posljednjim vijestima, uskoro bi mogla postati i realnost. Naime, kako prenosi Daily Mail, na sajmu Aircraft Interiors Expo u Hamburgu predstavljen je novi tip sjedišta za avione, koji je s obzirom na izgled, teško nazvati – sjedištem.

 

 

Nakon što je talijanska kompanija Aviointeriors već prošle godine predstavila sjedala, na sajmu u Hamburgu predstavljena je nova verzija, nazvana Skyrider 3.0. Ona su dizajnirana tako da povećaju kapacitet putnika za velikih 20 posto (zamislite samo da umjesto 200 putnika, avion može prevesti još 40 više). Jasno, ovo bi pojeftinilo cijene karata, no i značajno smanjilo udobnost.

Sjedala Skyrider 3.0 su 50 posto lakša od sadašnjih koja se nalaze u ekonomskoj klasi, također su i jeftinija, a i lako se održavaju. Ipak, velik je problem i to što se na njima zapravo i ne sjedi jer su putnici cijelo vrijeme leta zapravo na nogama.

 

 

Iako se možda čini kako nema putnika koji bi pristali na ovo, valja reći kako je Ryanair još 2010. napravio istraživanje, prema kojem je 80 tisuća od 120 tisuća ispitanika potvrdilo kako bi za manje novca bilo spremno letjeti na „stajaćim“ sjedalima.

U svakom slučaju, upotreba ovih sjedala još nije odobrena, no imajući u vidu želju za što jeftinijim kartama, dojma smo kako su ona samo – pitanje vremena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju