Bliži nam se ljeto i potražnja za sezonskim radnicima sve je veća, ali u moru oglasa jedan nam je posebno zapeo za oko. „Ako želiš najbolji posao u Hrvatskoj, morat ćeš se skinuti“, stoji u posljednjem oglasu za posao na plaži Zrće, lokaciji koju s punim pravom nazivaju hrvatska Ibiza.

Iako su sezonski radnici birali poslove već početkom godine, s pravom vjerujemo da ovaj poslodavac neće imati problem s pronalaskom dobrog zaposlenika. Sam oglas za posao poprilično je šaljiv te navodi kako se morate skinuti u kupaći kostim i izvrnuti u ležaljku kako biste obavljali navedeni posao. "Neradno vrijeme za ovaj posao vjerojatno bi bilo i više od 24 sata, samo da dan traje duže", stoji u oglasu. Dodatni uvjeti koje poslodavac zahtijeva od kandidata su da rastura na Instagramu, cijeli dan provodi na plaži i ne traži godišnji odmor jer je ionako cijelo vrijeme na odmoru. Zanimljivo je i radno, odnosno neradno vrijeme koje je puno duže od osam sati, ali i uvjet da potencijalni zaposlenik mora imati čvrst san zbog buke iz noćnih klubova, ako uopće i bude spavao.

Najbolji posao u Hrvatskoj - 2 Najbolji posao u Hrvatskoj - 2 (Foto: Zrće Beach)

Kada smo iz redakcije odlučili nazvati poslodavca Našu ideju i saznati odakle im hrabrost za ovakav potez, dobili smo odgovor koji nije ništa manje hrabar od samog oglasa: „Ne razumijem što želite reći? Objavljuje li netko na Instagramu fotke s plaže na kojima je obučen?“

A na pitanje zašto misle da će se ljudi odazvati na oglas, odgovorili su: „Ljudima koji su se mogli samo slikati sa svojom plaćom ponudili smo plaću za koju se moraju samo slikati. Minimalno 1000 eura liježe im na račun svaki mjesec dok oni leže na plaži! Mi ostali možemo im samo zavidjeti.“

Šalu na stranu, otišli smo na zavrnirukave.com i pogledali o čemu se radi te koji su zapravo uvjeti za ovaj primamljivi posao. Od budućeg zaposlenika ovaj poslodavac, koji je inače i koncesionar na spomenutu plažu, očekuje da snima i kreira sadržaj za društvene mreže izravno s plaže. Samim time on ili ona mora biti aktivan na društvenim mrežama, ali i surađivati s timom profesionalaca zaduženih za komunikacijsku strategiju na Zrću. Također, mora pokrivati sve festivale, koncerte i druge događaje i aktivnosti na plaži, izvrsno govoriti engleski i hrvatski te biti spreman na fleksibilno radno vrijeme. Odabrani kandidat isprva bi dobio ugovor na tri mjeseca, a ako se iskaže tijekom tog perioda, postoji mogućnost i stalnog zaposlenja.

Ako još niste vidjeli ovaj oglas zato što ste po cijeli dan na poslu i uh, uh koliko samo puno radite, potražite više informacija na zavrnirukave.com. Tko zna, možda ste upravo vi kandidat kojeg traže. Još više informacija doznajte na Facebook stranici svoga budućeg poslodavca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju