Obiteljska tvrtka Meat the King specijalizirana za proizvodnju i preradu mesa hrvatskog podrijetla na ovogodišnje Fuliranje dolazi kako bi široj publici predstavila crnu slavonsku svinju. Riječ je o hrvatskoj autohtonoj pasmini svinje čije meso bilježi sve veću popularnost među domaćim foodiejima.

"Kao pionir promocije i distribucije mesa crne slavonske svinje, mogu reći da je za njezinu popularnost jedino objašnjenje sam okus, koji momentalno mami osmijeh na lice, otkriva nam Tihomir Smoljanec iz tvrtke Meat the King.

Iako su svi dijelovi crne slavonske svinje iskoristivi, a svaki je fin na svoj način, tržišno najcjenjeniji je T-bone i french rack. Meso je toliko ukusno da se od njega može raditi i carpaccio.

BarBaQ smoker BarBaQ smoker (Foto: Meat the King)

"Meni je dosad crna slavonska svinja najfinija bila sirova,“ potvrdio je i veliki znalac za meso g. Smoljanec.

Pitate se kakav joj je okus? Svi znatiželjnici odgovor će dobiti na ovogodišnjem Fuliranju koje se održava od 30. 11.  2017. do 1. 1.  2018. na Strossmayerovu trgu u Zagrebu.

Ovdje će Meat the King pripremati burger od mesa crne slavonske svinje, trganu svinjetinu (pulled pork), nogice i potrbušinu. Uz to će se moći isprobati njihov burger od odležane junetine, filet goveđih prsa (brisket) te pulled beef od rebara.

Najveća greška u pripremi mesa visoke kakvoće kao što je crna slavonska svinja jest pretjerana termička obrada, odnosno presušivanje. Upravo zato, Meat the King na Fuliranje dolazi s BarBaQ smokerom kojeg su sami konstruirali u suradnji s partnerima, a koji odjednom može pripremiti 100 kilograma mesa.

Potrbušina crne slavonske svinje Potrbušina crne slavonske svinje (Foto: Meat the King)

Ova jedinstvena prijenosna pušnica na vrući dim teška je čak 450 kilograma, a ima raspon topline od 100 do 250 Celzijevih stupnjeva koji termički obrađuje meso u idealnim uvjetima. Točnije, meso se priprema više sati na nižim temperaturama te pod utjecajem vlage i dima pa ima neponovljivu mekoću i dubinu okusa.

Okus mesa na Fuliranju će biti dodatno oplemenjeno slatkim, kiselim i ljutim začinskim marinadama sastavljenim od meda, melase, balzamičnog octa, limete ili čilija.

Više o ponudi Fuliranja pročitajte na službenim stranicama manifestacije

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju