Ako ste nekad putovali u inozemstvo, vjerojatno ste bar jednom zatražili usluge neke turističke agencije kako bi što bolje upoznali mjesto u koje putujete. No, makedonski programeri smislili su novi način spajanja ljudi, pa će svi turisti koji dođu u zemlju u kojoj „vječno sunce sja“ moći se jednostavno povezati s lokalcima koji su im zainteresirani objasniti sve o svojoj zemlji!

„Smatramo kako turističkoj industriji nešto nedostaje“ izjavio je jedan od kreatora aplikacije „When in X“ Antonio Kuzmanovski. „S aplikacijom riješavamo problem turista, ali i pomažemo lokalcima da posve besplatno ponude svoje usluge“ – dodao je.

Za aplikaciju je zaslužna tvrtka Webgliders, a zahvaljujući njoj turisti mogu istraživati aktivnosti, događaje i kulturnu ponudu koje će vam lokalci rado pokazati. Za razliku od turističkih agencija, aplikacija direktno spaja turiste s lokalcima.



Ture biciklima, fotografiranje prirode i skrivenih dragulja – sve je to dostupno, a Antonio smatra kako neko mjesto upoznate tek kad se sprijateljite i podružite s lokalnim stanovništvom.

Trenutno aplikacija funkcionira samo u Makedoniji, ali plan je da se uskoro proširi na cijeli Balkan, a nakon toga, do kraja 2019., na ostatak Europe.

Dostupna je i na Apple i Android uređajima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju