Jeste li ikada tragali za slobodnom sobom, restoranom ili autobusnom stanicom u stranoj zemlji, a pritom niste znali kako zatražiti ovu informaciju od lokalnog stanovništva? Iako danas dobar dio svijeta govori engleski, nepoznavanje određenog jezika može stvoriti značajne probleme u komunikaciji među pojedincima.

'Mnogo puta se na putovanjima susrećemo s jezičnim ograničenjem koje se može riješiti samo ilustracijama znakova, ikona i simbola na komadu papira, karti ili u zemlji,' kažu George, Steven and Florian koji se kriju iza ultimativnog projekta za putnike IconSpeak World.

Ova je tvrtka zaslužna za stvaranje istoimene majice koja sadrži 40 simbola prepoznatljivih u cijelome svijetu, a koje pojedincima omogućavaju da se sporazumiju gdje god se nalazili. Na majicama se nalazi sličice kreveta, telefona, kave, tanjura i sličnih detalja koji će vam zatrebati na putovanju. Otkrijte 7 neočekivanih psovki koje ne smijete reći u stranoj zemlji.

 

A photo posted by ICONSPEAK (@iconspeak) on


'Mislili smo da bi bilo izvrsno imati osnovni set ikona koje uvijek možete imati sa sobom i na koje možete pokazati prstom kada vam nešto zatreba, a da vas ljudi oko vas razumiju,' kažu momci iz IconSpeak Worlda. Ovdje otkrijte savjete s kojima ćete naučiti strani jezik u samo tjedan dana.

Ove su majice napravljena od 90 posto pamuka i 10 posto poliestera, dolaze u nekoliko različitih boja, a na raspolaganju su modeli s kratkim rukavima i bez rukava za žene i muškarce. Prodaju se na internetskim stranicama IconSpeak Worlda po cijeni od 33 američkih dolara ili otprilike 215 kuna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju